Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Zumba történelem

Ismered Beto Perez nevét? Ő egy kolumbiai tánc- és fitneszoktató volt, aki a legenda szerint (lehet, hogy igaz) a 90-es évek hajnalán otthon hagyta az órájára szánt zenéket, és azzal „főzött”, vagyis zenélt, amit talált a terembe készített lejátszóban. Latin salsa és a dominikai merenge stílusú zenékkel okított, ami annyira megtetszett a részt vevőknek, hogy kérték, ez legyen máskor is. Valahogy így született meg a zumba.

A mozgásforma bő egy évtizeddel később, sok-sok csalódás és elutasítás után elindult világhódító útjára és azóta is emberek millióit tartja karban.

A kondicionáló és zsírégető sport a zene segítségével sok-sok csípő – és törzsmozdulat elemet emel be, sokan ezt gondolják az aerobiktól eltérő legnagyobb különbségnek. Mindez egyébként könnyen tanulható, és ma már tananyagok tárháza segít elsajátítani a mozgásokat.

A zumba.gt79.de szerint 2009-ig 5 különféle óratípust fejlesztettek ki.

- Zumba Toning® egyesíti a célzott testformáló gyakorlatokat a latin zene inspirálta Zumba mozdulatokkal. Az edzés Toning súlyokkal történik. A Zumba Toning tökéletes a test formálásához, 75% alakformálásból és 25% táncból áll. Tánc, erősités, Zumba súlyzó.

- Zumba Gold® a legnagyobb mértékben elterjedt Zumba edzés. A Zumba mozdulatokat aktív, idősebb résztvevők számára is követhetővé egyszerűsíti. Ez a megfelelő választás a kezdők számára. Megtalálhatóak itt is a latin zene, a cumbia, a salsa, a könnyen megtanulható mozdulatok és a party hangulat! Az idősebb korosztálynak is tökéletes.
zumba

- Aqua Zumba® egy hangulatos medence party. Ez a stílus egyesíti a klasszikus zumbát a vízi fitness stílusával. Ez egy biztonságos, de kihívásokkal teli vízi edzés, ami megdolgoztatja a szívet, formálja a testet.

- Zumbatomic® a gyerekek számára kifejlesztett Zumba edzés. Javítja a gyerekek koncentrációs képességét és mozgás koordinációját, önbizalmat ad és fokozza az anyagcserét. Ez egy fergeteges családi szórakozás.

- Zumba Sentao® edzés fokozza a fitness party izgalmát. A szék alapú koreográfiák sorozata egy teljesen új módszere az erősítésnek, mégis szórakoztat. Javítja az egyensúlyt és stabilizálja a törzset kardio gyakorlatok sorozatával.

Tasi Tibi

Go to top