Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Kategória: Táplálkozás

Néhány éve még azt sem tudtuk, hogy a világon van, mára viszont a magyar konyha kedvelt zöldsége lett egy tökféle, amely a túlsúly elleni harc kedvelt növénye lett. Európai története nem nyúlik vissza túl régre, hiszen az öreg kontinensen csak az 1900-as évek végén jelent meg és lett a francia és olasz konyha, majd szépen lassan a többi nemzet egyik alapzöldsége, különösen ilyenkor augusztusban.

Bővebben...

Kategória: Mozgás

Az egyik leghatékonyabb gyakorlat a mellizmok edzésére, amellyel erőteljes hatást lehet elérni. A mellizmok mellett dolgoztat több más izomcsoportot is, nem kell hozzá más, mint egy vízszintes pad, egy masszív rúd megpakolva súlyokkal és indulhat is a móka. Ugye már Te is kitaláltad, melyik gyakorlatról van szó?

Bővebben...

Kategória: Riportok/Beszámolók

Béke és harmónia önmagunkkal – lehet elsőre furán hangzik az előbbi két kifejezés egy harcművészet kapcsán, amihez a nyugati „küzdősportos” filmek „ütjük, vágjuk, ahol érjük” üzenete is táplál. Pedig a Kung-fu, vagy ha úgy tetszik a keleti harcművészet erőteljesen megfogalmazza a harmónia és a béke iránti vágyat, a harc művészetét ennek rendeli alá. Ezen mozgásforma fiatal képviselőjével, Varga Bélával készült az alábbi beszélgetés.

Bővebben...

Kategória: Mozgás

Egy igazán szuper popsi és comberősítő gyakorlatról olvashatsz a következőkben, amelyet akkor ajánlunk, ha épp közbejön valami, és nem tudsz eljutni edzésre, de mardos a lelkiismeret, hogy mégiscsak jó lenne mozogni valamit. A gyakorlat otthon is végezhető, segítségével néhány röpke perc alatt alaposan lefáraszthatod magad.

Bővebben...

Kategória: Mozgás

Egy kemény edzés után tudjuk, hogy hol és mi okoz kellemetlen szagokat. Bizonyos szagproblémák ugyanakkor komolyabb gondra is utalhatnak. Cukorbetegség, gombás fertőzés, sőt húgyúti fertőzés is állhat a háttérben.

Bővebben...

Kategória: Riportok/Beszámolók

Eredményesen működő, igazi családi vállalkozást működtet az egykori többszörös kick-box bajnok Vecsei János. 23 éve foglalkozik bútorokkal, debreceni outlet-jéből az egész országba szállít kizárólag új, kiváló minőségű bútorokat. Munkatársaival együtt azt vallja: számukra valóban a vevő az első, nem is volt rájuk panasz a nyitás óta eltelt két évben. Vállalkozása mellett a sportról is beszélt.

Bővebben...

Kategória: Mozgás

Egy újabb fizikumodat javító gyakorlattal és azok leggyakoribb hibáival ismerkedhetsz meg a következőkben. Ha helyesen végzed, akkor ismét egy lépéssel közelebb kerülhetsz egy egészségesebb és fittebb alakhoz (különösen a szép combokhoz és a kerek popsihoz), ám ha rosszul, akkor felesleges és elkerülhető stressznek teszed ki ízületeidet. Vagyis ez esetben is él a közmondás: „a gyakorlat teszi a mestert.” Különösen, ha ezt a gyakorlatot helyesen végzed!

Bővebben...

Kategória: Mozgás

Egyszerű kivitelezésű, páratlan gyakorlat, amelyet használhatsz a tricepszed, vállaid és hasizmaid edzésére. Ahány kultúra és mozgási rendszer, annyi neve van. A gyakorlat kiinduló helyzete a guggolótámasz, innen kell lassan áthelyezned egész testsúlyod a karjaidra, miközben könyökhajlítással közelíteni a fejed, a könyököd és a lábfejed a talaj felé, ezután pedig visszanyomni magad.

Bővebben...

1. oldal / 16

Go to top