Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Ezt ne edd és akkor hatékonyabb lesz az edzésed!

 

Az 1870-es években létrejött az első ipari méretű malom Magyarországon, ez robbanásszerűen elterjesztette a fehér lisztet, amelyet tartóssága miatt gyorsan megkedveltek az emberek. Addig teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut fogyasztottak. A fehér liszttel mindaddig nem is volt nagy baj, amíg energiatartalmát a paraszti életmóddal úgymond „lemozogták” az emberek, ám a civilizáció és az ülő életmód gyorsan előtérbe hozta káros hatásait.

A fehér liszt ugyanis szénhidrát, amely hirtelen dobja magasba a vércukorszintet, aminek közvetlen eredménye, hogy az étkezések közt rövid idő telik el, mire éhségérzet jelentkezik. Ez pedig elhízáshoz vezet és a felszaladt kilókat bizony nehéz edzéssel helyrehozni. Ezért is mondják a szakemberek, hogy az igazán jó edzésprogramhoz hozzátartozik a szakszerű és egészségtudatos táplálkozás, ami mellőzi a fehér lisztet.

Vagyis ne egyél fehér lisztből készült pékárukat, ha nem akarod edzéseid hatékonyságát rontani, és nem mellesleg el akarod kerülni az emésztőszervi- és keringési betegségeket, illetve immunrendszered alulműködését.

Ha mégsem tudod mellőzni a pékárukat, akkor használj teljes kiőrlésű lisztet, amelyben van B1-vitamin, ami segíti a cukor anyagcserét, ráadásul tele van ásványi anyaggal. Van benne egyebek mellett magnézium, amely az ideg- és izomműködéshez kell. Emellett réz, mangán, króm és szelén is megtalálható benne. Ezek mind-mind nélkülözhetetlen nyomelemek.
kenyer

Go to top