Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Dolgozik a teljes hasizom, ég a zsír!

A plank gyakorlatok nagyszerűsége, hogy a teljes hasizmot megedzik, legyen szó a haránt, egyenes, vagy külső ferde hasizomról. Ahogy ígértük korábban, folytatjuk a plank hatásainak bemutatását, ezúttal a has mellett a gyakorlatok hátizomban megmutatkozó jótékony hatásairól is olvashatsz.

A plank gyakorlatok erősebbé és kitartóbbá tesznek, javítanak tartásodon, mindezt a hasizmod alapos megdolgoztatásán keresztül éri el ez a mozgásforma. Mert hiszen, ha erős - teszem fel - a haránt hasizmod, akkor képes vagy nagyobb súlyokat megemelni. Az egyenes hasizom ereje a teljesítményeden, például az ugrógyakorlatoknál mutatkozik meg, egyre jobb lesz. A ferde hasizom megdolgoztatása a plank által hajlékonnyá tesz és bár hasizmokról volt szó, de ide kívánkozik a farizmok edzettségének kérdése is, amelyre a plank szintén jótékonyan hat. Utóbbi eredménye pedig a csinos popsi mellett az erős hát létrejötte.
Plank haatásai folyt

Ha már hát, akkor: a plank gyakorlatokkal elkerülheted, hogy megsérüljön a hátad, sőt a meglévő hátfájást is jelentősen mérsékli, erre már tanulmány is született, miszerint a planking jelentős stabilitást ad a gerinc felső részének a fájdalom egyidejű csökkenése mellett.

A planking tökéletes a kalóriaégetésre, merthogy fokozza az anyagcserét. Ekkor több kalória ég el, mint a hagyományos felüléseknél. Mindezt napi 10 perc plank edzéssel Te is elérheted!

Tasi Tibi

Go to top