Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Megye

Trendi gyakorlatok mellizomra

Méghogy fekvenyomás nélkül nem lehetnek tökéletes, kidolgozott mellizmaid? Ki mondta? Biztos nem az, aki rendszeresen végez fekvőtámaszt és tolódzkodást. Ez a két gyakorlat ugyanis alaposan megdolgoztatja és formálja mellizmaid, méghozzá mindegyik máshonnan, így az eredmény rövid időn belül garantált lesz. Mutatjuk a hatásukat!

A tolódzkodás szuper mellizom-gyakorlat, amelynek hatékonyságát nagyban fokozza, ha a rudak viszonylag távol (70-80 cm) vannak egymástól. Érdemes széles fogást alkalmazni, mert mellizom szempontjából ez hat a legeredményesebben. Az egymáshoz túl közel lévő rudak inkább a tricepszet dolgoztatják meg, igaz a mellizom alsó és külső részére is hatnak.

Fekvenyomas

A fekvőtámasz pedig ősidők óta a legtrendibb gyakorlat, ami igencsak kalóriaigényes. Vagyis remek zsírégető, ráadásul komplex, hiszen masszívan dolgoztat meg sok-sok izomcsoportot egyszerre. Különösen a törzs régióit: a vállad, hasad, mellizmaid, hátad és alkarjaid veheted célba segítségével. Tényleg csodákra képes gyakorlat!

Tasi Tibi

Go to top