Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Trendi gyakorlatok mellizomra

Méghogy fekvenyomás nélkül nem lehetnek tökéletes, kidolgozott mellizmaid? Ki mondta? Biztos nem az, aki rendszeresen végez fekvőtámaszt és tolódzkodást. Ez a két gyakorlat ugyanis alaposan megdolgoztatja és formálja mellizmaid, méghozzá mindegyik máshonnan, így az eredmény rövid időn belül garantált lesz. Mutatjuk a hatásukat!

A tolódzkodás szuper mellizom-gyakorlat, amelynek hatékonyságát nagyban fokozza, ha a rudak viszonylag távol (70-80 cm) vannak egymástól. Érdemes széles fogást alkalmazni, mert mellizom szempontjából ez hat a legeredményesebben. Az egymáshoz túl közel lévő rudak inkább a tricepszet dolgoztatják meg, igaz a mellizom alsó és külső részére is hatnak.

Fekvenyomas

A fekvőtámasz pedig ősidők óta a legtrendibb gyakorlat, ami igencsak kalóriaigényes. Vagyis remek zsírégető, ráadásul komplex, hiszen masszívan dolgoztat meg sok-sok izomcsoportot egyszerre. Különösen a törzs régióit: a vállad, hasad, mellizmaid, hátad és alkarjaid veheted célba segítségével. Tényleg csodákra képes gyakorlat!

Tasi Tibi

Go to top