Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Hasi zsírégetés alapszabálya...

Nem égeti le a hasprés a hasi zsírod…legalábbis önmagában biztosan nem. Tény, hogy rengeteg erősítő gyakorlat létezik a hasra, viszont tévhit, hogy ezek szuper kockákat varázsolnak oda egy-kettőre. A szervezetet ugyanis nem lehet becsapni, a szép hasizom viszont ettől még nem álom, már ha….

…Már ha betartasz néhány szabályt. A szép hasizom elérésének alapja a kisebb-nagyobb zsírpárnák leégetése a hasról, vagy ha pontosabban akarok fogalmazni, a hasizomról. Merthogy mindenki hasa kockás, hiszen elöl mégiscsak lennie kell valamilyen izomcsoportnak, ami megtartja, megtámasztja a gerincoszlopod. Ez nem más, mint a hasizom.

Ha szeretnél kockákat, vagy csak csinosan kidolgozott hasizmot, akkor mindenekelőtt a táplálkozásodat kell megváltoztatni. Olyan dolgokat kellene enned, amelyek nem puffasztanak fel, nem hízol tőlük és könnyen emészthetők. Szakácskönyvet nem tudok ide linkelni, azt tanácsolom inkább, hogy fordulj szakemberhez, ha egyedül nem megy, használd ki az ő tudását.

A csinos hasizom elérésének táplálkozással párhuzamos útja: a cardio. Gyalogolni, biciklizni, futni, edzőtermi gépeken pörgetni a szíved – mind-mind helyes lépések a szép hasizom felé.

Ha pedig mindez már megvan, akkor jöhet a hasizom formázása, és itt már van létjogosultsága a hasprésnek, de vigyázat: csak szabályosan.

A tudasfaja.com cikke szerint a szabályos hasprés így néz ki:A térdünket húzzuk fel, a talpunk a talajon, a derekunk a talajhoz szorítva, a kezünkkel a tarkónál stabilizáljuk a fej helyzetét. Az állat annyira emeljük ki, hogy az öklünk pont beférne az áll és a szegycsont közé. Ebben a pozícióban emelkedjünk el a talajtól annyira, hogy a lapocka felső része már ne érintse a talajt – majd emelkedjünk tovább a hát közepéig, gömbölyödve, hasizomból (és nem lendületből!), kifújva a levegőt, és egy pillanatra tartsuk meg a pozíciót! Ezután fokozatosan visszagördülve, hasizomból ellen tartva (hogy ne zuhanjunk vissza) engedjük vissza a törzset a talajra. Ekkor szívjuk be a levegőt.

Tasi Tibi

Go to top