Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

1000 kalóriás edzés 60 perc alatt!

Nemcsak egy állóképesség-növelő mozgásforma, hanem mondják életérzésnek is, amely tetőtől talpig milliókat, a statisztikák szerint 7-7,5 millió embert mozgat meg az egész világon. Hazánkban is egyre népszerűbb, telente pedig egyenesen kötelező kardió, ha ez a kinti mínuszokban nem megy. Egy 60 perces edzés közel 1000 kalóriát is leégethet Rólad.

A zumba Kolumbiából indult el világhódító útjára, az alapötletet egy bizonyos Beto Perez edzőnek tulajdonítják. Maga a zumba szó is egy kolumbiai szlengből, a zumbear igéből ered, amely a gyors mozgás és szórakozás kettősének egyetlen szóval való kifejezése.

zumba

A zumba a tánc és aerobik vegyítése, egy igazi vérpezsdítő fitness módszer. Az edzés alatt a latin ritmusok tempója váltakozik, hol gyorsabb, hol lassabb, de maga az edzés összességében nagyon aktív izommunkával, na meg kalóriaégetéssel, és minden testrészed alapos átmozgatásával telik. Mindemellett állóképességed is jelentősen javul, a tánc és az aerobik kombinációja pedig a csodás alak reményével kecsegtet.

Legyen szó a popsiról, a kar, vagy has tájékáról, a zumba mindezeket megcélozza, és kiválóan erősíti szíved is, nincs is ennél jobb kardióedzés, és zsírégető torna. Különösen, ha azt nézzük, hogy a latin zene varázsa ámulatba ejtő, egyben szórakoztató.

A fizikai, ha úgy tetszik, testi síkon elért jótékony hatások mellett a zumbának a pszichére is kitűnő hatása van, bár a zenei elemek hallatán ez természetesnek is tűnhet. A mozdulatok arra serkentik a hormonrendszered, hogy minél több boldogság hormont, endorfint termeljen, ezáltal csökken a stressz, oldódik a feszültség, lazul az izomzatod, energiával telítődik szervezeted.

A zumba igazi önbizalom növelő tréning, amely a mindennapokban, a termen kívül is érezteti hatását. Egy általános „jól vagyok”-ság érzet költözik a napi gondok helyébe, amely a problémákból megoldandó feladatokat csinál, a lehangoltságból pedig felszabadult, örömteli állapotot.

Talán ezekben rejlik népszerűségének titka, hiszen jó zenére, egyszerű mozdulatok elsajátításával, szórakozva, kínlódás nélkül leszel képes edzeni, miközben hangulatod is optimális szintre áll be.

Tasi Tibi

Go to top