Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

A lapos has finom étkei

Csupa-csupa olyan finomságról olvashattok a következőkben, amelyek egészségesek, teli vannak vitaminokkal és van még egy közös tulajdonságuk: garantálják a lapos hasat. Merthogy persze fontos az edzés, de a derékbőség csökkentésének elsődleges kulcsa nem más, mint a táplálkozás. Hogy a mozgás-táplálkozás kettőse hány százalékban fontos a lapos has szempontjából, arról sokan vitáznak. Mi most nem ezzel foglalkozunk, hanem a lapos has finomságaival.

Remek nyári frissítő és a lapos has elérésnek kulcsa például a gyömbér. Sokat segít annak, akinek emésztési zavara van, csökkent mindenféle gyulladást a szervezetben, még a sportsérüléseket is.

Ha lapos hasat szeretnél, egyél sok zöldséget! Szó szerint zöld színűt. A fodros kel például remek antioxidáns forrás, gazdag béta karotinban, meg vagy 40 féle egyéb más gyulladáscsökkentő anyag is van benne.
laposka1jo

A görög joghurt kiváló fehérjeforrás lehet lapos has diétádban. Több fehérje van benne, mint más joghurtokban és hasonlóan társaihoz sok kalciumot, cinket, valamint B3- és B12-vitamint tartalmaz többek között.

Lapos hasad elérésének egyik fő éhségűző tápláléka a különféle magvak csoportja. A tökmag és a lenmag például magnéziumban és telítetlen omega-3 zsírsavban gazdag, amelyek koleszterin szinted is rendben tartják.

Ha pedig ettél, igyál is! A kókusztejben sok a vitamin és tele van olyan zsírokkal, amelyek energiát adnak, de nem rakódnak…például a hasadra.

Tasi Tibi, Fotó: Thinkstock

Go to top