Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Urzolsavat a testépítőknek!

Napi egy alma az orvost távol tartja! – sokszor hangoztatott, ám kétségkívül igaz angol mondás ez. Ezúttal nem általában e finom gyümölcs jótékony hatásairól, hanem a héjában található fontos összetevőről következik néhány értékes információ. Ez az anyag az urzolsav, ami fontos lehet a testépítés során.

 Az urzolsav egy olyan fitokémiai komponens, amely az alma héjában van jelen. Szóval az almát nem hámozva együk! Az anyag mindamellett, hogy rendben tartja a koleszterin- és vércukorszintet és meggátolja az izomsorvadást, remekül csökkenti az izmok fáradtságát, de van még egy szuper hatása is a body building szempontjából.

Kutatók ugyanis egereken megfigyelték, hogy az urzolsav hatására növekedett a kísérleti állatok izomtömege, miközben testzsír összetételük is kedvezően alakult, utóbbi 30 %-os csökkenését tapasztalták. Mindez valószínűleg azért van így, mert az almahéjban található urzolsav erősíti az izomnövekedésért felelős inzulinhormon hatását. Ez pedig a testépítők számára különösen előnyös, már ha a kísérlet eredményét leképezzük egérről emberre.

Kivonatát napi 450 mg-os adagokban ajánlott fogyasztani a kedvező hatás elérésére. Az, hogy ez naponta hány darab almát jelent, még vizsgálatok tárgyát képezi.

Amúgy urzolsavat nemcsak az almahéj, hanem például az áfonya, a bazsalikom, a kakukkfű és az oregánó is tartalmaz.urzolsav

Go to top