Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Megye

Igazi zsírégető kincset találhatsz a konyhádban! Csak nézz körül!

Segít megszabadulni a felesleges zsíroktól, salaktalanít, energiával tölti fel szervezeted és rengeteg vitamin, ásványi anyag található benne. A tél egyik szuperélelmiszerének nagyon magas a rosttartalma, így éhségérzeted hatékonyan csökkenthető vele, ami igen jól jöhet fogyókúra, de akár egy villámdiéta esetén.

A dió lehet az egyik kulcsa téli diétádnak és salaktalanító kúrádnak. A csonthéjas gyümölcs sokáig eltartható, így tél végéig is szolgálhatja egészséges táplálkozásod.

dio

Egy maréknyi dióban rengeteg omega3 zsírsav van, ami ereid tökéletes karbantartója és segít a benne lévő ásványi anyagok hasznosulásában. A legkiválóbb magnéziumforrás is, ami meg izmaid lazán tartásában segít, ráadásul nélkülözhetetlen hozzávalója tested zsírégető folyamatainak felpörgetéséhez.

A dióval a napi B-, és E-vitamin szükségleted is fedezhető, ezen kívül kalcium, kálium, foszfor, cink, réz, mangán, szelén található benne többek között. Ebből már láthatod, hogy a dió a szívbetegségek kialakulásának megelőzését hatékonyan segíti, de a rákellenes harc egyik alapja is lehet táplálkozásodban.

A dió gyorsan a hölgyek kedvencévé válhat, a kozmetikai ipar is felismerte számos jótékony hatását. Olaja pattanások, pörsenések, ekcéma esetén ezek lemosására használható, de a bőr gyulladásainak megelőzésére és kezelésére is tudod használni.

A dió ínycsiklandó finomság, ám kalória szempontból nem árt odafigyelned a mennyiségre, hiszen diéta esetén napi két maréknál többet ne nagyon fogyassz belőle.                 

Tasi Tibi

 

Go to top