Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Ez a gyakorlat biztos kirobbanó formába hoz!

Robbanékonyság, erő, sebesség – ezek a hívószavai a pliometrikus fekvőtámasz hazánkban is egyre népszerűbb gyakorlatának. A népszerűség talán abban rejlik, hogy viszonylag gyors fejlődés és látványos izomgyarapodás érhető el e gyakorlat segítségével, így ha álom testet szeretnél a strandszezonra, akkor ezt a mozdulatot már most érdemes beépíteni edzésedbe.

 Pliometrikusfekvt

A pliometrikus fekvőtámasz a robbanékonyságot és a sebességet növeli, épp ezért szokták mondani, hogy kifejezetten jó mozgásforma például küzdősportolóknak.

Érdemes gyors egymásutánban végrehajtani a gyakorlatot, ez is növeli a robbanékonyságot és rövid ideig tartó, hatékony edzést eredményez. A gyakorlat kulcseleme, hogy egy szabályos fekvőtámaszban való karhajlítás után az alsó pozícióból robbanásszerű mozdulattal ellököd magad úgy, hogy a tenyereid elemelkedjenek a talajtól. Rugaszkodj a lehető legmagasabbra, de vigyázz: csuklód ne sérüljön! Egy szett olyan 15 másodperc.

Az igazi vagányok tapsolni is szoktak a gyakorlat végzése közben, bár az elején ezt még ne tedd, nehogy megsérüljenek az ujjaid, esetleg a kézfejed, vagy a csuklód.

A pliometrikus fekvőtámasz erőteljesen fejleszti és nyújtja a hátad, de erősíti a vállizmaid és a törzsed is, így hatékony eleme a napi felsőtest edzésednek!

Tasi Tibi

Go to top