Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

22 kilót fogyott – ismerd meg és végy róla jó példát!

Emily Wingfield csak akkor kapott észbe a súlyát illetően, amikor közeledett élete nagy napja, így szerette volna, hogy olyan jól nézzen ki, mint még sohasem. Miután új párkapcsolata első évében folyamatosan csak gyarapodtak rajta a kilók, úgy döntött, le akar fogyni. Céljai elérésére 18 hónapja volt, ennyi idő maradt hátra az esküvőig. Emily a diéták helyett komoly megoldást akart, így eszerint tervezett, és véghez is vitte az elképzeléseit.

A fiatal nő már a húszas évei elején berögzült, egészségtelen szokásokat ápolt, melyek rendszeresen túlevésre sarkallták. Párjával hetente akár ötször is borozgattak és vacsoráztak nagyokat. Amikor mégis otthon ettek, Emily nagyjából egyforma adagokat pakolt mindkettőjük tányérjára, pedig társa jóval nagyobb és izmosabb volt.

A fehérjeitalos, zöldségleves diéták és a kardió edzések nem hoztak változást. Emily képtelen volt tartósan lefogyni tőlük, amitől az önbizalma is nagyon megcsappant. Több év jojó-diétázás és a közelgő esküvő kellett ahhoz, hogy a menyasszony feladja a próbálkozást, és más módszerhez forduljon.

fogyott

2016 áprilisában kezdődött a változás, melynek első lépése volt, hogy Emily megtanult magának főzni. Elmaradtak az ebédre evett szendvicsek, a fagyasztott, előre kész vacsorák. A helyüket friss, nyers alapanyagokból készült ételek vették át.

A reggelizés egy sarkalatos pontja volt a változásnak. A fiatal nő egyre több egészséges receptet próbált ki a másnapos zabkásáktól a gyümölcsös palacsintákig és tojásos reggelikig. A többi főétkezés során nagy szerepet kaptak a saláták sovány hússal, csirkével kiegészítve, de egytálételek is készültek ebédre vagy vacsorára. A nassolás leggyakrabban gyümölcsökből, magvakból állt.

Emily szerint azonban nemcsak a megfelelő minőségű táplálékok kiválasztása volt lényeges, de az is, hogy megtanult adagolni. Ebben konyhamérleg és egy - a napi kalóriabevitelt követő - telefonos alkalmazás segítette.

A menyasszony a számára ajánlott nagyjából 1500 kalóriát vitte be eleinte. Az első hat hónapban edzés nélkül 9,5 kilót fogyott. Ez annyira meghozta a kedvét, hogy zumbaórákra is járni kezdett. Két hónappal később elérte a célként kitűzött 67 kilót. Ez azonban még nem jelentette az út végét.

Emily sokkal egészségesebben és jobban érezte magát ezen a ponton, így nyolc hónap után már nem is akart visszatérni a korábbi, egészségtelen szokásokhoz. Ehelyett szeretett volna izmosabb, feszesebb testet elérni. A zumba mellé hetente eljárt boxolni, és súlyzós pump edzéseket végzett.

A kalóriabevitelét egy izomtömeg-növelésre alkalmas étrend keretein belül 2200-ra emelte, melynek részeként főként szénhidrátot fogyasztott többet. Az étrendjében ezt követően átállt a makrotápanyagok - fehérje, zsír, szénhidrát - számolására. Hogy mi lett az eredmény azt a fenti fotó és továbbiak is bizonyítják.

Tasi Tibi, Forrás: femina.hu

Go to top