Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Ötletes, cukormentes, egészséges

Indítsd a napod egészségesen, mondjuk egészséges reggelikkel! Az ember úgy van kitalálva, hogy reggel alacsony vércukorszinttel ébred, aminek hatására gyorsan valami harapnivaló után néz. Pofonegyszerű energiaforrásokat keresünk ilyenkor, ezért eszünk péksüteményt, vagy valamilyen magas szénhidráttartalmú ételt. Sokan a gyümölcsökre esküsznek, ám ez sem mindig jó választás reggelire. Mutatunk néhány lehetőséget, ami az lehet!

Tartózkodj a cukros, lisztes dolgoktól, vagy a nagy cukortartalmú gyümölcsöktől reggelire! Ezek ugyanis gyorsan emelik vércukorszinted, ami nem tart sokáig, így megint hamar leszel éhes. Ennek hatására megnő étvágyad, ami egyenes út az elhízáshoz. Vagyis nem mindegy, mit eszel reggelire, mi most mutatunk néhány egészséges lehetőséget, amik a könnyű és okosan felépített diétádban segíthetnek.

Az „Istenadta” tojás

Főzz meg 1-2 darab tojást, piríts meg hozzá egy kis rozskenyeret és máris kész a fehérjében gazdag reggeli. A tojásban sok vitamin van, például D-vitamin, ám ha emellé eszel egy kis nyers zöldséget, például paprikát, akkor máris újabb vitaminokkal telve startolhat napod!

reggelire

Az örök sláger: zabpehely

Megannyi változata van a könnyen elkészíthető zabkásának. Egy bögrényít főzz meg kétszeres vízben vagy tejben, bolondítsd meg meggyel, málnával, banánnal, vagy egyéb gyümölcsökkel, adj hozzá egy evőkanál chia magot és energiával töltöd fel szervezeted, ráadásul sokáig nem leszel éhes.

Finom zöldségek másképp

Tegyél egy teflonserpenyőbe 20-30 dkg zöldséget, kissé pirítsd át, majd üss rá két, előzőleg felvert tojást és kapsz egy finom lepényt! Fogyaszd jó étvággyal egy kis teljes kiőrlésű kenyérszelettel, vagy akár anélkül.

Tasi Tibi

Go to top