Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Folyékony energia edzés mellé – készítsd el magad!

Sportolás során szükséged van szénhidrátra (a só – és folyadékpótlás mellett). A szénhidrátbeviteled optimális módja pedig a sporttevékenység közben: az izotóniás ital, amelynek legnagyobb előnye: a gyors felszívódás.

Ha kis kortyokban iszol izotóniás italt edzésed közben, akkor tudod fenntartani a legoptimálisabban azt a vércukorszintet, ami az energiapótláshoz szükséges. Az izotóniás italok ugyanis a cukor mellett kis molekulájú szénhidrátokat tartalmaznak, folyamatos és egyenletes fogyasztásuk nemcsak edzés, hanem versenyzés során is nagy jelentőségű. Méghozzá azért, mert különösen az intenzív igénybevételt jelentős sportoknál (pl. labdajátékok) ezek az italok a megfelelő fizikai teljesítmény mellett a koncentrációdat is ideális szinten képesek tartani.

szenhidratbevitel

A boltokban már messziről látszanak ezek a kék és zöld izotóniás italok, ott is hozzájuthatsz, de miért ne készítenéd el otthon? Ugyanis izotóniás italt mindenki tud gyártani, legfeljebb nem tudja, hogy az. Mindössze annyit kell tenni, hogy összepréseled kedvenc gyümölcseid, felhígítod vízzel 1:1 arányban, esetleg hozzádobsz fél teáskanál konyhasót, és kész. Ezek a levek teltségérzetet adnak, ezért is fontos, hogy alacsony rosttartalmú, lédús gyümölcsökből készítsd!

Tasi Tibi

Go to top