Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Hódít a body pump a férfiak körében is!

Erősít, gyorssá és kitartóvá tesz, valamint egyensúlyban tart - ezek a jelzők mind-mind illenek az aerobikra, amely az 1980-as évek óta hódít és ma sem kopik ki a sportbarátok tudatából. És még mielőtt az urak továbbkattintanának, megjegyzem: a férfiak sportja is.

BodyPUMP Pic

A bevezető utolsó sorai talán megdöbbentően hatnak, de mindjárt kitisztul a kép, ha górcső alá vesszük az aerobik egyik módszerét. A body pump ugyanis a zenére végzett mozdulatok és a test alapos átmozgatása mellett ad némi plusz kilót, méghozzá kettős értelemben: súlyzót helyez a kezünkbe és némi extra izmot a testünkre.

Ez a mozgásforma egy olyan súlyzós aerobik edzés, amelyben az ismétlések emelt számán van a hangsúly, hatására úgy égnek a kilók, mint a napalm a dzsungelben. Ráadásul mindezt igen rövid idő alatt teszi, a gyors eredmény itt garantált. Talán mindezekből kiderül, hogy a body pump módszer bizony nem egy lötyögő edzés, épp ezért a nők mellett a férfiakat is megizzasztja. Nem is feltétlenül egy nagy súlyfölösleggel küzdő kezdőnek ajánlott, ám később mindennapi sportunk lehet.

Tasi Tbi

Go to top