Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Kiváló nyújtógyakorlatok futás utánra

Ne feledkezz meg a futás utáni nyújtásról! Sohasem! Néhány egyszerű, könnyen kivitelezhető nyújtással ugyanis egyrészt elkerülheted a sérüléseket, másrészt pedig a futás során nyújtott teljesítményedet is fejlesztheted.

Erős combok, sajgó lábfejek, nem várt mértékben fejlődő popsi, merev vádlik – amennyiben tapasztalod magadon ezeket a tüneteket (együtt, vagy külön-külön), akkor vagy nem, vagy nem jól nyújtasz futóedzéseid után.Kiemelkedően fontos, hogy megfelelően nyújts le futás után. A sérülések elkerülése szempontjából nagyon fontos mindez, így igen hasznos a jótanács: ne lógd el az edzés végét!

nyujtas

A legjobb futás utáni nyújtógyakorlatok közös ismérve, hogy remekül lelazítanak, hajlékonyságot kölcsönöznek, sőt bizonyos szempontból még erősítenek, ráadásul pofonegyszerűek is.

Vádlinyújtás páros lábbal

Tedd fel mindkét lábad egy téglára, esetleg egy összetekert törölközőre, vagy valami hasonló stabil dologra, és tegyél magad elé egy széket! Hajolj előre, kézfejeddel támaszkodj a széken úgy, hogy karjaid és vállad egyvonalban legyenek. Nyomd a talaj irányába sarkad, de csak óvatosan, majd tarts meg fél-1 percig!

Egy kis kényeztető masszázs

Ha már az előbb elővetted a széket, akkor ne is tedd el, hanem ülj rá és vedd le a zoknidat! Tedd keresztbe egyik lábad a másik térdeden, nyúlj be ujjaiddal a lábujjaid közé, majd a szabadon lévő kezeddel egyenként, óvatosan masszírozd át lábujjaid. Ez hihetetlenül felfrissíti lábaid! Ismételd meg a másik lábadon is!

Egy kis erősítő láblendítés

Vigyél egy kis erősítő dinamizmust nyújtásaidba! Egy kis erősítő láblendítés remekül formálja popsid, futás után pedig kifejezetten jól lazít. Támaszkodj a falnak kényelmes távolságban, vállmagasságban, csípőd előre néz! Dőlj előre, majd emeld fel egyenesen a lábad úgy, hogy hátad maradjon végig egyenes, ne domborodjon! Csípőmagasságig emeld a lábad! Tarts meg ezt is fél percig! Végezd el másik lábbal is 4-5 alkalommal!

Tasi Tibi

Go to top