Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Húzd hátból, dolgozzanak mellizmaid!

A mellizmok cuki kis alapgyakorlata – sokan hiszik ezt róla, és igazuk van. Amit talán nem is sejtenek, legfeljebb az edzés után érzik, hogy nem kizárólag az előbb emlegetett izomcsoportra hat. Inkább a tárogatáshoz lehetne hasonlítani, a kar ez esetben is csaknem teljesen nyújtott és marad végig a gyakorlat teljes kivitelezése során.

A konditermi edzések végének igazi csemegéje: a(z alsó) csigás összehúzás (máshol keresztezés). A mellizom mellett szép kis terhelést adhatunk vele egyebek mellett a széles hátizmoknak, a csuklyás izmoknak, de akár a bicepsz, és az alkar hajlító izmai is a gyakorlat által terhelt területek közé sorolható.

csigasosszehuzas

A helyes kivitelezést általában az erre a célra rendelkezésedre álló gép garantálja, Neked inkább arra érdemes figyelned, hogy tenyereid nézzenek előre, karjaid pedig legyenek kinyújtva. Tested legyen végig egyenes, ja és ne feledkezz el az alsó holtpontokon való néhány másodperces kitartásról sem.    

A csigás összehúzás során figyelj arra, hogy elsősorban a hátizmaid dolgozzanak, ne akard a karjaiddal rángatni az eszközt. Érdemes a gyakorlat megkezdése előtt összezárni lapockáid, kezeid pedig formázzanak egyfajta kampót, ezzel is segíthetsz azon, hogy hátizmaid dolgozzanak.

A csigás összehúzást érdemes a hátedzés végefelé időzíteni, olyan 15-18 ismétlésszámmal végezd! Utána ne feledd hátad alaposan kinyújtani, egy oszlopba kapaszkodva domboríts!

Tasi Tibi

Go to top