Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Varázsolj magadnak csinos combokat!

Egy klasszikus gyakorlat nem éppen hétköznapi változatát mutatjuk meg Neked. Hatására alaposan megdolgoztathatod combfeszítő izmaidat, sőt popsidat is, méghozzá olyan módon, amelyet a klasszikus változattal nem. A gyakorlathoz nem kell más, mint egy speciális keret – még jó, hogy a konditermekben mindez fellelhető.

A Sissi guggolás (Sissy-squat) a popsi és combhajlító/feszítő izmok barátja. Garantáltan ezeket a területeket dolgoztatja meg, Neked csupán arra kell figyelni, hogy ne a törzseddel dolgozz, hanem a combokkal.

sissi

A Sissi guggolásnak két változata van. Az egyik kerettel végezhető, amely a konditermek egyik kelléke, ebbe kell beleállnod egy nagyjából félméteres terpeszben, vádlidat pedig a keret párnás kialakítású részéhez nyomni. Egyenes törzzsel guggolj le, majd amikor combjaid elérték a vízszintes helyzetet a talajjal, lassan állj fel!

A másik verzió számomra egy kicsit akrobatikusabb. Itt ugyanis lábujjhegyre kell emelkedni, így guggolj le, közben pedig hajolj hátra, már ha megy. Ha először végzed, mindenképp javasolt megkapaszkodni valamiben. Combod és törzsed legyenek egy síkban az egész mozdulat alatt.

A Sissi guggolás neve utal a lány szóra, de mégsem beszélhetünk egy könnyű gyakorlatról, akinek például gond van a térdével, az ne is kezdjen bele. Nem szabad rögtön ezzel kezdeni edzésed, ehhez igazán jól be kell melegítened!

Tasi Tibi

Go to top