Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Ez a gyakorlat új testérzetet hoz sportos mindennapjaidba!

A profik gyakorlata, úgyis lehetne fogalmazni a gyakorlottak mozdulata, amely egy teljes új érzetet hozhat mindennapi sporttevékenységedbe. Gyakorlással, és ami nagyon fontos, a fokozatosság elvének betartásával elsajátíthatod, aminek eredményeképpen alaposan megerősítheted törzsed izmait, és színt vihetsz mindennapi mozgásodba.

Megy a kézenállás? Stabil a tartásod? Kellően megerősítetted karjaid a fekvőtámaszok során? Akkor végezz fekvőtámaszt kézenállásból!

hspu

Egy egészen új helyzet, mondhatni nézőpont lehet elsőre ez a gyakorlat, amelyet akkor érdemes végezned, ha a fekvőtámaszok közben már nem a mennyiséget tartod szempontnak, hanem a minőséget, azaz a minél tökéletesebb kivitelezést, és persze nem okoz gondot a kézenállás (sem a megtartása) a falnál.

Érdemes a fellendítés után tenyereidet vállaidnál szélesebbre engedni, és enyhén befelé fordítani. Hajlítsd be karjaidat, és ereszed le magad addig, amíg vissza tudod nyomni! Vállaidat tartsd egy kicsit feszesen, leszorítva, ezzel a mozdulatban résztvevő izmokat (váll, lapocka, oldalsó törzsizmok) véded.

A gyakorlat előtt érdemes próbát végezni egy széken, csak hogy szokd a megemelt láb érzését, így végezz fekvőtámaszokat.

Fontos, hogy addig menj le, amíg marad erőd a visszaútra is. Akár mellkasod is leengedheted, ha bírod. A gyakorlás során eljuthatsz akár oda is, hogy tested a függőlegeshez közelít majd. Persze itt vigyázz a fejedre, nehogy szó szerinti értelemben koppanás legyen a vége. Ennek elkerüléséhez érdemes jó félméternyi távolságot tartani a faltól.

Érdekes tapasztalásaid lesznek a gyakorlat végzése közben. Rájössz majd, hogy nem karjaid, inkább mellizmod és törzsed egyéb izmaira hárul nagyobb erőkifejtés.

Tasi Tibi

Go to top