Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Klasszik gyakorlat mellizomra

A klasszikus edzőtermek jól megszokott és megszeretett szerkezete, amit hölgyek és urak előszeretettel használnak. Érdekes, hogy a hölgyek az edzés elején, míg a férfiak annak végén esnek neki, hogy fejlesszék mellizmukat, különösen annak belső részeit. A szerkezet népszerűségének titkáról az alábbiakban olvashatsz.

A tárogatás népszerű gyakorlatának szerkezete: a pec-deck gép, amely hamar népszerű lett az edzőtermekbe járók körében. Ennek egyik titka talán az, hogy kényelmes ücsörgéssel és nem túl nagy erőlködéssel lehet hatékony eredményt elérni a mellizom fejlesztés terén.

peckdeck

A géppel való tárogatás a mellizom egészét és annak belső részeit is kiválóan fejleszti. A népszerűség másik oka azonban talán nem is ebben, hanem a gyakorlat egyszerűségében rejlik, hiszen minden adott: van két fogantyú, amit vállmagasságban megfogsz, és már indulhat is a lassú (!) mozdulat. Amire figyelni érdemes, hogy ez a mozdulat valóban lassú és ellenőrzött legyen, mellizmaid feszüljenek, a kezed legyen vállmagasságban.

A pec-deck gép nagy előnye a súlyzó tárogatással szemben, hogy itt a mozdulat minden pillanatában terhelheted mellizmaidat, így érve el a kívánt hatást, azaz a fejlődést.

Tasi Tibi

Go to top