Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

10 kilo mínusz könnyedén

Csak mozogni kell és megszabadulsz a túlsúlyodtól! Ám ha kicsit több van rajtad a kelleténél, akkor nagyon figyelj! Mutatunk néhány olyan mozgásformát, amellyel szépen lassan leadhatod a jelentős felesleget úgy, hogy kínokat sem kell átélned, nem lesz izomlázad és még ízületeidet is megkímélheted!

Ha túlsúlyod van, akkor biciklizz!

Ez egy igazán ízületkímélő mozgásforma jelentős túlsúly esetén. Ha a kelleténél több a felesleged a futás helyett inkább ezt javasoljuk, hiszen a kerékpározás is megmozgat, felpezsdül a vérkeringésed. Napi 20-30 perc intenzívebb biciklizés olyan 4-5 kilo mínuszt eredményez kb.6 hét alatt.
10m1010

Ússz!

Igazán látványos zsírégető sport ez, remek állóképesség-fejlesztő mozgásforma, amely mindenütt megdolgoztat, tüdőkapacitásod is jobb lesz tőle. Hetente háromszor fél óra látványos eredményt hoz, de eleinte még szoktasd magad a vízhez! Vagyis ne ugorj neki a távoknak, hanem csak sétálgass a medencében, majd jöhet egy-két tempózás, aztán egyre több karcsapás. A lényeg: a fokozatosság!
10kilo123345

Sétálj!

Ha naponta sétálsz 40 percet, akkor hetente 1-1,5 kilótól is megszabadulhatsz. Ezt akkor ajánljuk, ha még abszolút kezdő vagy mozgásfronton és erőnléted alapozásra szorul. Igazán ízületkímélő mozgás ez is. Ha érzed magadban az erőt, séta közben próbálkozhatsz laza kocogással, amit később akár a futás is felválthat. De előtte még szabadulj meg a nagy feleslegtől!

Tasi Tibi

Go to top