Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Az úszás tényleg fogyaszt?

Fogyj, dolgoztasd meg alaposan izmaid, legyen acélszilárd állóképességed, legyen szép és feszes a bőröd! Mindezt az úszásnak köszönheted. Az úszás megdolgoztatja az összes izomcsoportod, miközben kíméli ízületeid, így ha van pár fölös kilód, akkor ez a Te sportod! Ha nem, akkor is!

Persze tudom, el kell menni az uszodába, utána át kell öltözni, utána vissza, na meg a zuhanyzás és hajszárítás, mégis úszni jó, úsznod pedig megéri az egészségedért! Az úszás ugyanis szuper fogyókúra, miközben remekül égeti a zsírpárnákat (ne adj’ Isten zsírpárnáidat), izmaid feszesebbek lesznek, tartásod pedig büszke, és mindehhez nem is kell olyan sok idő.
úszás

A fentieket lemért és kiszámolt értékek is bizonyítják. Egy óra mellúszás több mint 530, ugyanennyi gyorsúszás közel 1000 kcal-tól szabadít meg. Mindehhez olyan 25 fok körüli víz szükséges, nagyjából ez az uszodavíz-hőmérséklet.

Az úszás egyébként a szívedre is jó hatással van, ereidet karban tartja, anyagcseréd gyorsul, tehát nem engedi, hogy visszaszedd a fölösleges kilókat. Így aztán akár még egy picit többet lehet vétkezni is!

Tasi Tibi

Go to top