Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

A legfeszesebb fenék elérése a cél?

Ez nem más, mint a bolgár guggolás. Olyan, mint az egy lábas változata, csak itt a pihenő láb mögötted van egy padon, vagy labdán. Mielőtt elkezdenéd, tapasztald ki, milyen messze állj a padtól, ez mindenkinek egyedi a testméretétől függően.

A bolgár guggolás a popsi mellett nagyon jól hat a combfeszítő és - hajlító izmokra, de a csípőre, a vádlira, sőt még a has – és gerincfeszítő izmokra is. A gyakorlat során támadóállásba kell kilépni, a lábad mögötted a fent említett tárgyakon, majd engedd le magad, de ne térdelj le teljesen! Tartsd meg az alsó helyzetet egy pillanatra, majd emelkedj a kiinduló pozícióba!
bolgár guggolás

Figyelj a légzésre: lefelé belégzés, emelkedéskor kilégzés.

Próbáld úgy végezni, hogy ne dőlj sehová, maradj tehát egyensúlyban, és térded ne menjen a lábfejed elé! Törzsed se döntsd előre, mert megfájdul a derekad, hátad legyen egyenes, katonásan kihúzott!

Ha még nem tökéletes, állj egy bordásfalhoz, fogódzkodj meg és úgy végezd! Ha viszont már profi vagy, akkor mehet egy súlyzó is a kezedbe, sőt nehezítheted: ilyenkor a pad helyett, labdára is felteheted a hátul lévő lábad!

Tasi Tibi

Go to top