Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Evés után csökken a testzsír!

Egyél algát, égess zsírt!

Egy barna algákban előforduló vegyület segíthet a hatékony zsírégetésben. A fucoxanthin nem egy stimuláló vegyület, de úgy tűnik, valahogy mégis rábírja a sejteket, hogy növeljék energiafelhasználásukat, ezáltal fokozott hőtermelés következik be. Ha pedig meleg van odabenn, akkor fogy a kalória és ég a zsír.

Ez az ún. termogén hatás időt vesz igénybe, szóval idő kell, hogy a vegyület felhalmozódjon a zsírsejtekben, mielőtt az képes kifejteni zsírégető hatását. Ez amúgy hasonló ahhoz, ahogy a kreatin felhalmozódik az izomsejtekben, mert általában ezután fejti ki áldásos hatását az izomnövekedésre.

Egy tanulmány becslése szerint a felfokozott anyagcsere túlsúlyos nőknél napi mintegy 450 kalória elégetését jelentette, de csak a vegyület szedését követő 16. hét után. Vagyis a fucoxanthin lehet az új, de hatékony módja annak, hogy olyan módon csökkentsük a testzsírt, hogy nem valamiféle stimulánst szedünk. Ezért érdemes algakivonatokat szedni, persze ne feledd: a vegyület hatása nem gyors, eltarthat több hétig, esetleg néhány hónapig, hogy mérhető csökkenést érj el zsírpárnáidban. Persze testmozgással ez fokozható.
alga2

Go to top