Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Megye

Alapanyagcsere NL

Testfelület ( m2 )×24 óra × 40 kcal

2015-ben alakult mozgás rendszerező és kereső oldal.

Kulcsszavak:
További kulcsszavak

A  belvárosban,  Csapó utca 28 szám alatt a Pulykakakas Üzlet- és Irodaház első emeletén 2011 szeptembere óta várja hölgy vendégeit.

-          Női  Vezér Fitness, ahol Health-One kardió, illetve izotóniás géppark áll a vendégek rendelkezésére.

-           Igény esetén személyi edző vezeti az edzéseket, akár 4-5 fős kiscsoportban.

-           Aerobic terem, ahol többféle óratípus közül választhat a kedves vendég: Zumba dance, TRX,  Kangoo-Jump, Pilates, Alakformáló, Gerinctorna, Cross training, Tae-bo, Zsírégető, Challenge Program

-          Spinning terem: Spinracing,  Spinning

-           Gyerek fitness: 6-12 éves korosztály részére

-           Svéd masszázs, hawaii masszázs, nyirok masszázs, sport masszázs és frissítő masszázs.

-          Vitaminbár, ahol különböző frissítő üdítők mellett táplálék kiegészítők széles választéka is megtalálható.

Infra szauna, Power Plate

Jógázz te is Gyulán, a sportcsarnok közvetlen közelében! Teljes testet átmozgató, Fit jóga órák, valamint kifejezetten a rövidült, feszes izmok nyújtására alkalmas Stretching órák várnak! Jóga Gyula belvárosához közel, a Nürnbergi u. 10-ben (az egykori DÉGÁZ székház épülete).

A jóga órákon teljesen kezdők, újrakezdők és a már régebb óta jógázók is részt vehetnek. A teljesen kezdők számára a gyakorlatok kivitelezésében a jóga gyakorlatok könnyített verziói segítenek.

A 17:00 órától kezdődő jóga órák több nyújtó gyakorlatot tartalmaznak, míg a 19:00 órától kezdődőek hosszabb kitartásokkal, erősítő elemeket is tartalmaznak. A Senior Jóga órák gyakorlatai az idősebb korosztály számára összeállított könnyített gyakorlatokat tartalmaznak, ahol a korlátozott mozgástartomány feloldása és a tartásjavító gerinctorna a fő cél.


A stúdióról
A Speed Fresh Fitness Stúdió Kazincbarcikán a Mátyás Király 2.szám alatt, a (Baffalo étel-bár)mellett található üzlethelyiségben került kialakításra. Az épület adottságai tökéletesen megfelelnek a küldetésünkben megfogalmazott igényeknek. A helyszín lehetővé teszi több személy, egyéni foglalkozásának párhuzamos (egymást nem zavaró) lebonyolítását.
A Stúdió nem csupán egy edzőterem, hanem egy hely, ahol komplex módon, szakszerű segítséggel változtatjuk meg, vagy éppen erősítjük meg életvezetési szokásainkat. Ezt igyekszünk hangsúlyozni szolgáltatásaink portfoliójával, ahogyan a helyszín kialakításánál is ezt tartottuk szem előtt.
A 75 nm-en lehetőség van szeparálódni például a speedfitness edzésekhez, de kialakításra került egy konzultációs váró és masszázs-szoba is az intimitás teljes megőrzése céljával.
Külön öltözőterek biztositottak, egy zuhanyzó, toalettek, mosdók is állnak rendelkezésre, de itt kapott helyet a az Vibrotréneres szolárium és infra-szauna is, amelynek használata az edzések után gyakorta jólesik. Az időbeosztást is úgy alakítjuk ki, hogy személyi edzésprogramjaink vendégei lehetőség szerint ne zavarják egymás személyes szféráját.
A stúdió előterében kapott helyet a fogadópult és a pihenőtér, ahol az üdítők és a turmixok nyugodtan elfogyaszthatók a fárasztó programok után.

Ha munkája maximális szellemi vagy fizikai erőnlétet követel, intenzív stresszel jár, illetve ha az ezekkel általában együtt járó rendszertelen életmód meglátszik alakján, akkor ne késlekedjen tovább, jelentkezzen be még ma hozzánk!

FITNESS,SPORT,SZÉPSÉG,VITALITÁS,EGÉSZSÉG,REHABILITÁCIÓ!!

Ötszörös magyar bajnok, kétszeres MOL Liga győztes, tízszeres Magyar Kupa aranyérmes, kilencszeres magyar bajnoki ezüst-, s négyszeres magyar bajnoki bronzérmes.

Utánpótlás csapata folyamatosan várja a jégkorongozni vágyó fiatalokat!
https://www.facebook.com/acelborjak/timeline

Gyere Te is és csatlakozz hozzánk!
Várunk minden olyan kisgyermeket, fiatalt, aki szereti a jégkorongot és szeretne egy vidám csapathoz tartozni!
Edzéseinken a jégszezon végeztével erőnléti és ügyességi játékos feladatokat végzünk, továbbá számos egyéb sportággal (görhoki, floorball, labdajátékok) is megismerkedhetsz.
A nyári szünetben sportnapközit is szervezünk.
Jelentkezés: Beregi Károly utánpótlás edző tel: +36 30/247 5139


Történet

A miskolci jégkorongsport története 1979 - 2000

A jégkorongsport a világon mindenütt, így Európában, de különösen a tengerentúlon hihetetlenül népszerű és egyre népszerűbb. A játékot gyorsasága, dinamizmusa, látványossága, férfias küzdő jellege miatt a XXI. század sportjának tekintik. E milliókat vonzó és lázban tartó sportág miskolci története 1978-ban kezdődött. A történetben kronológia szerint három egymástól jól elkülöníthető szakaszt különböztethetünk meg.

1978-tól 1990-ig a Miskolci Kinizsi Sportegyesület Jégkorongszakosztálya jegyezte a sportágat, míg 1990-től 1994-ig a Miskolci Hoki Club volt a meghatározó. 1994-től napjainkig a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület fémjelzi a miskolci hokit.

Városi összefogással téglajegyek megvásárlásával 1978-ban elkészült a Népkertben az első miskolci műjégpálya. Az év nyarán fejezte be orvosi egyetemi tanulmányait Budapesten Lukács György, aki egyetemi évei alatt a Ferencvárosi TC-nél jégkorongozni tanult és a Testnevelési Főiskolán jégkorong szakedzői képesítést szerzett. Lukács dr. elhatározta, hogy időt és fáradtságot nem kímélve jégkorongcsapatot szervez Miskolcon. Kitartó munkájának eredményeként olyan támogatókra talált, mint a Sportcsarnok akkori igazgatója Menyhért László, a V.T. Sporthivatal vezetője Miklós Emil és a Miskolci Kinizsi elnöke Takács Lajos, aki az egyesületbe a jégkorongszakosztályt felvette. A Magyar Jégkorong Szövetség örömmel fogadta az új szakosztály létrejöttét és a csapatot az újonnan alakult országos bajnokság második vonalába ( OB.II. ) sorolta be.

Lukács dr. és a technikai vezető Tóth Gábor szervezőmunkája eredményeként kialakult a csapat.

1979. december 1-je történelmi dátum a sportág és Miskolc város életében, hiszen ezen a napon az új műjégpályán a lelátón szorongó több, mint kétezres szurkolótábor előtt Schell László az "A" csoportos világbajnoki bírói keret tagja bedobta a korongot. A mérkőzés résztvevői az akkori jégkorong két legnagyobb riválisa, az Újpesti Dózsa és a Ferencváros játékosai voltak.

A bemutató mérkőzés után egyre több fiatal jelentkezett a szakosztálynál. Az első pár év a tanulás és a bajnokságban történő megkapaszkodás jegyében telt el.

A szakmai munka erősítésére baráti kapcsolatok révén Miskolcra érkezett a jó nevű kassai szakember, Bacsó János.

Az 1981/82-es szezonban először igazolt az egyesület olyan jégkorongozót, aki tanulmányai folytatása miatt érkezett Miskolcra. György József, aki a BVSC-ben korongozott korábban, felvételt nyert a Nehézipari Műszaki Egyetemre. Hasonló képpen került a csapathoz az Újpesti Dózsa volt ifjúsági válogatott játékosa Mészáros József. Mészárossal együtt érkezett Inotay Balázs is, akik komoly erősítést jelentettek a Kinizsi számára. Inotay Balázs személye még 2000-ben is meghatározó volt a magyar jégkorongsportban, hiszen ő volt a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. Büszkék vagyunk arra, hogy a közelmúltig a hoki első embere egy egykori miskolci játékos volt. Az elnök úr különleges figyelemmel kísérte munkánkat és támogatta elképzeléseinket. 1983-tól két fronton is szerepelt az együttes. A magyar bajnokságban és a szlovák területi bajnokságban. Újabb erősítés érkezett a csapathoz, Bíró Ignác személyében. Az Erdélyből áttelepült sportoló tagja volt a román ifjúsági és junior válogatottnak. Ebben az időben a román jégkorong a világ élvonalához tartozott. Bíró Ignác személye hasonlóan meghatározó a miskolci hoki életében, mint dr. Lukács Györgyé, és a mai napig edzője az egyesületnek.

A szlovák bajnokságban megerősödött együttes az 1984/85-ös szezonban sorra nyeri mérkőzéseit az OB.II-ben. A figyelemreméltó eredmények láttán a Miskolci Kinizsi elnöksége 1985-ben a játékosok fejlődése érdekében a csapatot az OB.I-ben indította. A cél az első osztályban történő megkapaszkodás volt, ami sikerült is. Újpestről volt válogatott játékosok érkeztek a klubhoz, akik segítségére voltak a csapatnak ( Rozgonyi György, Zsitva Béla, Gyöngyössi Jenő, Enyedi Ferenc ). Kiegészülve a tehetséges fiatalokkal megfelelő csapatot alkottak. Ezek a fiatalok Szentkuti Tamás, Verba Gábor, Világi László, Juhász Csaba voltak.

Az 1986/87-es szezonban a Magyar Jégkorong Szövetség engedélyezte hét külföldi játékos leigazolását, akik közül mérkőzésenként egyszerre öten játszhattak. Szlovák kapcsolataink révén került a csapathoz Peter Petricsko, Ottó Wintersteiner, Iván Jeszenszky, Libor Wilmon, Katerzsabek László és Róbert, Tomcsik, Matiszkó, Kepics és Szajkó. A hazai játékosokkal együtt olyan gárdát alkottak, amely sikeresen vette fel a harcot a fővárosi nagy csapatokkal is. A népkerti pálya lelátója a mérkőzésekre rendszerint megtelt. Ezekre az évekre vezethető vissza a tervszerű utánpótlás-nevelés beindítása. A játékosedzőként tevékenykedő Bíró Ignác időt és fáradtságot nem kímélve toborozta és tesztelte a fiatalokat. A beindult Korisuliban korcsolyázni tanuló gyerekek közül a tehetségeseket jégkorongozni hívta.
A Miskolci Kinizsi részt vett utánpótlás csapataival az "úttörő" és az "ifjúsági" bajnokságban, ahol negyedik és harmadik helyezést értek el. A gólkirályi címet Világi László szerezte meg.

Az 1988/89-es szezonban a célkitűzés már a dobogó volt, de sajnos csak a negyedik helyet sikerült megszerezni.

Az 1989-es év a magyar társadalomban gyökeres változást hozott. A rendszerváltás a Miskolci Kinizsi életét is döntően befolyásolta. A financiális problémákkal küszködő egyesület csapata az 1989/90-es szezont még tisztességesen végigjátszotta, de a vezetők már jelezték, hogy nincs pénz a további működtetésre. A Miskolci Kinizsi Sportegyesület nevében Varga Oszkár ügyvezető elnök bejelentette, hogy megszűnik a jégkorong szakosztály, mert az egyesület képtelen tovább fenntartani. Ekkor 1990. tavaszát írtuk.

Ez idő tájt az egyesület már rendkívül széles utánpótlásbázissal rendelkezett és a szülői munkaközösség tagjai úgy döntöttek, hogy új egyesületet hoznak létre. Céljuk az volt, hogy megmentsék a miskolci jégkorongot és biztosítsák gyerekeik sportolási lehetőségét.

1990. október 12-én megalakult a Miskolci Hoki Club, melyet a B.-A.-Z. megyei Bíróság, valamint a Jégkorongszövetség is nyilvántartásba vett. Az MHC vezetése olyan emberekből állt, akik az élet más területein elismerést és megbecsülést vívtak ki maguknak és gyermekeik kivétel nélkül jégkorongoztak. Ezek az emberek: dr. Polányi György, dr. Kormos Vilmos, Zsiga Gábor, Egri István, Jónás Lajos, dr. Rácz Pál, dr. Nagy István és dr. Mayer Péter.

1990. és 1994. között az MHC sikeresen működött. 1991. nyarán hét erdélyi játékos érkezett az egyesülethez, akik kivétel nélkül román ifjúsági válogatottak voltak. Láday András, Vad Lukács, Rokaly Lóránt, Nagy András, Szabó István, Egyed Máté és Csiki Csaba egy éven belül magyar állampolgársági esküt tettek, így megnyílt a lehetőség öt szlovák játékos leigazolására. Az 1992/93-as szezonra a hazaiakkal kiegészülve sikerült olyan együttest kialakítani, amely bármelyik ellenfelével szemben győzelmi eséllyel vehette fel a harcot.

A Magyar Jégkorong Szövetség döntése alapján a Magyar Kupa döntőjét 1993. január 30-án Miskolc rendezte. A résztvevők a Jászberényi Lehel HC és a Miskolci HC együttesei voltak. A zsúfolásig megtelt lelátón helyet foglaló szurkolók egy gólokban gazdag, szikrázóan kemény izgalmas mérkőzést láthattak, melyen a vendégcsapat 6-3 arányban győzedelmeskedett. A miskolci csapatnak szégyenkeznivalója nem volt, hiszen maga mögé utasította a kupa során az FTC-t, az Újpestet, a Dunaújvárost, a székesfehérvári Volánt is, hogy csak a nagyokat említsük.

Érdemes megemlíteni a csapat névsorát, hiszen már akkor, de azóta is különböző korosztályokban válogatottságig jutottak a következő játékosok:

 • Rácz, Mészáros, Világi, Verba, Egri, Puskás, Tóth, Hutter Sz., Láda B., Láda P. magyar ifjúsági és junior,
 • Szentkuti magyar ifjúsági és felnőtt,
 • Kubek, Jeszenszky, Kruspán csehszlovák junior,
 • Milan Stas pedig csehszlovák felnőtt és olimpiai,
 • Vad, Nagy, Rokaly, Egyed, Szabó, Antal román ifjúsági és junior,
 • Csiki és Láday román ifjúsági, junior és felnőtt válogatottak voltak.

A szezont követően az elnökség már az 1993/94-es bajnoki évet tervezte, játékosokkal tárgyalt, köztük azzal a Csíkszeredán játszó Borsos Attilával, aki a román jégkorong egyik legnagyobb tehetsége volt. Egyesületével megegyezés született, Borsos Miskolcra költözött. Ezt követően szinte egyik napról a másikra esett szét a felnőtt csapat. A hét erdélyi játékos közül Rokaly már korábban eltávozott és a szabadságot követően csak Vad és Nagy érkezett vissza Miskolcra. A Jászberény Csikit és Egyedet elcsábította és olyan anyagi juttatásokat helyezett kilátásba, amelyekkel nem tudtunk versenyezni. Ezt tudván Láday és Szabó Csíkszeredán maradt. A szlovákok szerződése lejárt és a felnőtt csapat körüli nehézségek erőteljes sajtóvisszhangja miatt a támogatók elbizonytalanodtak, illetve visszaléptek. Ilyen körülmények között Borsossal sem lehetett szerződést kötni, hiszen a szeptemberi nevezési határidőig a miskolci játékosokat kivéve elfogyott a csapat.

Nem volt csoda tehát, hogy a Jászberényi Lehel HC-vel csak hosszú hónapok múlva sikerült megállapodni, dr. Sárközy Tamásnak, a szövetség akkori elnökének közbenjárásával.

Az MHC elnöksége 1994. tavaszán az egyetlen lehetséges, de kényszerű döntését meghozva az egyesületet megszüntette. Ezzel lezárult a miskolci jégkorongsport történetének második szakasza. Az MHC idejében jött létre 1991-ben a Borsodi Sörgyár, mint alapító támogatásával a "Miskolciak a jégkorongért" alapítvány. Az alapítvány a mai napig működik, a céljának megfelelően hathatós támogatást nyújt mind az utánpótlásnak, mind a felnőtt csapatnak.

1994. tavaszán a kérdés ugyanaz volt, mint 1990-ben.
Lesz-e jégkorong Miskolcon, vagy végleg eltűnik a XXI. század sportja a városi palettáról?
Ha lesz, biztosítani kell a gyerekek sportolását. Ha nem, akkor kárba vész és értelmetlenné válik tizenhat év munkája és szétszóródnak a tehetséges gyerekek. Ilyen körülmények között sikerült megtalálni a biztos kiindulási pontot és feloldani a krízishelyzetet. A biztos kiindulási alap ismét a megbízható szülői háttér volt. Sikerült megtalálni a folytatáshoz szükséges vezetői gárdát, és azt az elnököt, akinek személye garancia volt a tervek megvalósításához. Így jött létre 1994. március 16-án kelt alapító okirattal és a B.-A.-Z. megyei Bíróság 1994. április 8-i jogerős végzésével a dr. Puskás Gábor elnök vezette Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület. Puskás dr.-nak és társainak szinte megoldhatatlan feladatot jelentett a versenyeztetés az új klub katasztrofális anyagi helyzete miatt. Támogatók nem lévén, önkormányzati szerepvállalás nélkül az első szezont komoly nehézségek árán sikerült befejezni. A gyerekekért dolgozók társadalmi munkában végezték feladataikat. Sem az elnök, sem az elnökség tagjai, de az edző és a technikai vezető sem kapott munkájukért anyagi ellenszolgáltatást.

Dr. Puskás és társai célul tűzték ki, hogy a tervszerű utánpótlás nevelés alapján 5-10 év távlatában ismét első osztályú felnőtt csapata legyen az egyesületnek és a városnak. 1996-ra került olyan helyzetbe az egyesület, hogy három év kihagyás után a magyar bajnokság második vonalában ( OB.II. ) a felnőtt csapat elindulhatott. Erre többek között azért volt szükség, hogy a tehetséges fiatalok a nagycsapatba beépülhessenek.

1996/97-ben az OB.II. harmadik helyét, 1997/98-ban az OB.I. harmadik helyét, az1998/99-es szezonban az OB.I. bronzérmét szerezte meg a csapat. Az 1999/2000-es bajnoki évadban szövetségi döntés alapján egységes első osztály került kialakításra úgy, hogy az Extraligában és az Interligában szereplő együttesek mellett a korábbi OB.I-es csapatok is indulnak. A rendkívül erős mezőnyben előrelépni nem sikerült, de a miskolci egyesület lehetőségei sem hasonlíthatók össze sem infrastrukturális, sem anyagi szempontból a nagycsapatokéval. Az utánpótlás nevelés terén elért eredményeinket az országban mindenütt elismerték. 1997/98-as szezonra eljutottunk oda, hogy minden korosztályban csapatot indíthattunk a magyar bajnokságban. Ez rajtunk kívül csak a Ferencvárosnak és az Alba Volánnak sikerült.

Ezek a korosztályok a következők:

 • Szuper mini 6 - 8 éves gyerekek
 • Mini 8 - 10 évesek
 • Előkészítő 10 - 12 évesek
 • Kölyök 12 - 14 évesek
 • Serdülő 14 - 16 évesek
 • Ifjúsági 16 - 19 évesek
 • Felnőtt 19 év fölöttiek

A Jégkorongszövetség és annak vezetősége példásnak ítélte a Miskolcon folyó munkát és ezért büszkén mondhattuk, hogy minden korosztályban a válogatott edzők figyelembe veszik játékosainkat.

Azok névsora, akik Világbajnokságon, Európa-bajnokságon, nemzetközi tornákon képviselték Magyarországot, a következők:
Rácz Balázs, Egri Gergely, Mayer Péter, Hutter Gergő, Lukács Zsolt, Poányi Péter, Puskás Gábor, Sike Zoltán, Tóth Gábor, Hutter Szabolcs, Bodnár Milán, Láda Balázs, Láda Péter, akik mindannyian a felnőtt csapat tagjai voltak.
A fiatalabb korosztály képviselőit is meg kell említeni: Ronyecz Gábor, Dányi Róbertt, Kis Attila, Csaba Márton, és a még fiatalabbak közül Marosi Zoltán, Urbán Péter, Czirba Sándor, Kovács Botond.

A korosztályos magyar bajnokságokban aranyérmen kívül minden helyezést elértünk már. A bajnoki címhez az 1997/98-as serdülőcsapatunk állt a legközelebb, amelyet a bajnoki döntőben csak egy hajszállal előzött meg a Dunaferr gárdája. Ebben az évben lett az év kapusa a serdülő korosztályban Tóth Gábor.

Célkitűzéseinket sikerült megvalósítani és megfelelő nevelőmunka folyt az egyesületben. Példa erre az 1999/2000-es felnőtt bajnoki év, melynek végén csapatunk elnyerte "A bajnokság legsportszerűbb csapata" kitüntető címet és a vele járó díszes serleget.

Az egyesületünkben a jó sportolók egyben jó tanulók is voltak. Érdemes őket név szerint is megemlíteni. A Miskolci Egyetemen korábban szociológiai diplomát szerzett Dr. Nyeste Gábor jogászhallgatóként 2000. júniusában államvizsgázott. Lukács Zsolt 2001-ben gépészmérnöki diplomát szerzett, míg Polány Péter harmadéves joghallgató az intézményben. Mayer Péter a Magyar Testnevelési Egyetem testnevelő tanári szakát 2001-ben kiváló eredménnyel végezte el, majd ugyanezen egyetem jégkorong szakedzői szakát is elvégezte. Antal Előd az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola hallgatója volt. Világi László a Külkereskedelmi Főiskolán végzi tanulmányait. Rajtuk kívül jégkorongedzői képzésben vett részt Nagy András és Hutter Gergő. 2000. szeptembertől a Magyar Testnevelési Egyetem hallgatójának vallhatta magát Rácz Balázs és Sike Zoltán is, valamint a 2001/2002-es tanévre Tóth Gábor is felvételt nyert az intézménybe. A csapat többi felnőtt korú tagja munkája mellett jégkorongozott, míg néhányan középiskolai tanulmányokat folytattak. Fentiek bizonyítják, hogy a tanulás a minőségi sporttal összeegyeztethető.

Az MJJSE sportdiplomáciai sikereket is magáénak mondhatott, hiszen a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségének Egri István, míg az MJSZ Fegyelmi Bizottságának dr. Mayer Péter volt a tagja.

Közismert tény, hogy a népkerti pálya újjáépítése megtörtént és a 2000-es év novemberében került átadásra. Miskolc megyei jogú Város vezetése és az egyesület elnöksége rangos Nemzetközi Tornát (Testvérvárosok Tornája) rendezett a felújított jégpálya megnyitása alkalmából. A hagyományteremtő rendezvény résztvevői a mieinken kívül Miskolc testvérvárosainak csapatai közül kerültek ki ( Tampere, Katowice, Kassa ).

A Táti Tigrisek Jégkorong SE Bóta Gusztáv edző vezetésével három korosztályban Szupermini (U-8), Mini (U-10) és Előkészítő (U-12) nevel tehetségeket a jégkorong számára és igyekszik harcos sportembereket faragni a kis Tigrisekből.Edzéseinket a Táti Jégpályán tartjuk.Ha érzel magadban erőt és kitartást és szeretnél egy igazán vidám és harcos közösségbe tartozni keress minket és csatlakozz hozzánk nem bánod meg mert "A hoki nem csak sport,életforma"

2012 márciusában „jégkorongot mindenkinek” felkiáltással indítottuk útjára a Gerillahokit, egy olyan jégkorongos közösséget, amely napjainkra igen szélesre terebélyesedett, és folyamatosan gyűjti tagjait. Miért pont Gerilla? Mert saját jégfelület híján több helyen, több időpontban tartunk edzéseket, magyarán „odagerillázunk” a pályákra. Vannak köztünk teljesen kezdők és egészen haladók, akik már évek óta koptatják a fagyott vizet; megfordulnak nálunk kisgyerekek és olyanok, akik régebb óta gyerekek; nők és férfiak, ilyen és olyan emberek, de egy biztosan közös bennük: a jég és a jeges sportok szeretete.

Gerillahoki jeges edzés

Jégkorong- és korcsolyaedzéseinken az a célunk, hogy mindenkit, aki jelentkezik hozzánk, a lehető legjobb tudásunk szerint megtanítsunk a jégpályán való biztos helytállásra. A korcsolyázóknak a kori- és görkorifaktokon segítünk elsajátítani, hogyan mozogjanak biztonságosan és hatékonyan a jégen illetve nyolc keréken, ám a koronggal vitézkedőkre több megpróbáltatás vár. Ők külön csoportokban, több edzővel gyakorolhatnak: a kezdők teljesen az alapoktól indulnak, kori- és bottechnikát tanulnak, a középhaladó csoportunkba jelentkezőket pedig az egyéni játékképesség és a kezdő szintű taktika rejtelmeibe is bevezetjük. A leghaladóbbakat az OB IV.-es edzéseken pallérozzuk, amelyeken mélyebben belemegyünk a taktikai elemek gyakorlásába. Mindkét brigádban nagy hangsúlyt fektetünk a kondicionális képességfejlesztésre, ezért az amúgy sem könnyű jeges mozgások mellett szárazedzéseket is tartunk. Haladó tanítványaink számára 2014 óta az OB IV.-ben, míg a középhaladók és a kezdőbbek számára 2015 óta a Teljesen Amatőr Jégkorong Bajnokságban (TAJB) nyújtunk versenyzési lehetőséget.

Tábor

A Gerillahoki immár elhíresült arról, hogy tagjai segítőkészek és összetartóak. A Magyar Jégkorong Szövetségnek több alkalommal is asszisztáltunk különböző rendezvényeken ahhoz, hogy minél több leendő kis hokis kedvelje meg sportágunkat, rendszeres összejöveteleink alkalmával pedig folyamatosan építjük, formáljuk közösségünket. Így fordulhat elő az, hogy akiket időközben másfelé sodort az élet, továbbra is vissza-visszajárnak közénk, amikor tehetik. Vidám, jó hangulatú társaságunkban mindenki megtalálhatja a neki való szintet és edzésmódot, már amennyiben mondjuk nem vízisíelni szeretne (abban sajnos nem tudunk segíteni). :)

Gorillák

2013 szeptemberében indítottuk útjára a Gorillák csapatát, ahol korcsolyaoktatásokat és korongos edzéseket tartunk gyerekeknek, akár már négyéves kortól! Akárcsak a Gerillahokinál, a hangsúlyt itt is a jó kedvre és a jégkorong alapjainak elsajátítására helyeztük, vagyis a célunk, hogy játékos módon tanítsuk meg a lurkókat a korcsolyázás és a jégkorong fortélyaira. Akár az első lépésektől kezdve végigkísérjük és támogatjuk a fiatalokat, egészen addig, amíg kedvüket lelik az edzéseinkben.

Tárt karokkal várunk tehát mindenkit, aki szeretné tudástárát bővíteni a korcsolyázás és a jégkorong alapjaival, kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül! Ha megtetszettünk, keress fel minket, iratkozz fel itt jobboldalt a hírlevelünkre, vagy csak simán jelentkezz fel valamelyik edzésünkre. Légy te is Gerilla!

A Debreceni Labdarúgó Akadémia feladata, célja:

A labdarúgó sport, azon belül az utánpótlás képzés a Magyar Labdarúgó Szövetség fejlesztési stratégiájába illeszkedő megvalósítása, szakmai vezető szerep betöltése Debrecen városán túl az északkelet-magyarországi régióban, továbbá alközponti rendszerén keresztül a határokon túli magyar területek bekapcsolása a komplex képzési és fejlesztési programjába, és ezáltal olyan fiatal labdarúgók képzése, és nevelése, akik felnőtt korban magas szinten képesek űzni a labdarúgást.

 

Miért kell jó labdarúgókat nevelnünk?

 • Mert szeretnénk a magyar labdarúgás számára minél több válogatott labdarúgót nevelni, hogy jó teljesítményükkel öregbítsék Magyarország hírnevét.
 • Mert szeretnénk, hogy a felnőtt csapatunkban minél több sajátnevelésű játékos szerepeljen
 • Mert a felnevelt labdarúgók egy részét kölcsön tudjuk adni, hogy később megerősödve visszakerülhessenek a nagycsapatunkhoz.
 • Mert azok a labdarúgók, akik nem tudnak az első csapat szintjén teljesíteni, máshová igazolva erősíthetik a régióban szereplő csapatokat.
 • Mert a felnevelt kiemelkedő képességű labdarúgók későbbi külföldre adásával anyagilag is erősödhet a klubunk.
 • A célok érdekében sok és szerteágazó feladatsort kell elvégezni, és folyamatban működtetni.

 

INFRASTRUKTÚRA

Edzőközpont Debrecen-Pallagon, a Debreceni Egyetem által biztosított 017/7 hrsz 13 ha méretű területen

 • 8 db 105X68 m méretű füves –közte egy db centerpálya
 • 1 db 105X68 m méretű műfüves pálya
 • 4 db 30X40 m játékterű műfüves pálya
 • 1 db 40X68 m méretű műfüves technikai tesztpálya
 • 1 db 70X60m műfüves pálya, mely a téli hónapokban befedhető lesz
 • 100 férőhelyes parkoló
 • kétszintes öltözőépület és klubház kialakítása
 • 12 öltöző (22 m2/öltöző) + zuhanyzók
 • 1 öltöző (50 m2) + kiszolgáló helyiségek
 • adminisztrációs helyiségek (2 iroda + titkárság), büfé
 • várótér szülők részére
 • épületgépészeti és karbantartó helyiségek
 • előadóterem
 • kondicionáló terem, terasz
 • edzői öltözők (2 db)
 • edzői és technikai vezetői irodák (3 db)

Az UTE Újpesten nemcsak a sportot jelenti a község lakói számára, de messzeföldön híres mulatság kitűnő szervezője is. Az évről-évre sikeresen megrendezett farsangi UTE-bál belépőjegyeiből és a felülfizetésekből csinos jövedelmet húz már az egyesület. Az UTE-bál hamarosan Újpest nagyközség reprezentatív táncestéje lesz. S nem utolsó sorban: kultúrált reklámozója a testnevelésnek, a szervezett sportnak.

Eddig a kezdetekről szóltunk. Az UTE a későbbiek folyamán az ország legnagyobb sportegyesületévé nőtte ki magát, szinte valamennyi sportágban élen járt, és a mai napig is magasan a legtöbb olimpiai pontot szerzi a hazai sportegyesületek között.

A képzés keretein belül az Akadémia biztosítja mindazokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a játékosok kizárólag a tanulásra és a jégkorongra összpontosítsanak. Az ország különböző pontjairól érkező játékosoknak beiskolázási lehetőséget, újonnan felújított kollégiumban elhelyezést, valamint – kiváló edzésfeltételek mellett – hazai és nemzetközi versenyeztetést biztosítunk. A csapatok jeges edzéseinek az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok ad otthont.

A Kazincbarcikai Ördögök Jégkorong Egyesület 1998. november 25-én alakult azzal a céllal, hogy városunkban biztosítsuk a jégkorongozás lehetőségét minden korosztály számára.

A jégpálya 1987-ben készült el és a helyi nagyvállalat a Borsodi Vegyi Kombinát (azóta Borsodchem Zrt.) jelentős támogatást nyújtott annak a hoki csapatnak, akikből számtalan OB1-es jégkorongozó vált, és képviselték Magyarországot. Az évek során azonban a műtrágyagyártás megszűnésével a cég támogatása is lezárult, bezárt a műjégpálya. A hoki sportág Kazincbarcikán mélypontra jutott.

1988-ban szerveződött ujjá az egyesület. Első években a korcsolyázás oktatása és edzőink továbbképzése volt a fő szempont. A 2000-2010 között minden szezonban indítottunk korosztályos csapatot a Magyar Bajnokságban. A 2002-2003-as szezonban az 1991-1992-es születésű gyerekek bronzérmesek lettek és a Papp László Sportaréna megnyitóján bemutató mérkőzést játszottak. Ez mindenki számára óriási élmény volt, beleértve a szülőket is. A felnőttek is hasonló eredményeket értek el ebben az évben a második vonalban.

Mivel városunkban a műjégpálya csak 3 hónapig üzemel és a bajnokság már szeptemberben elkezdődik, tornateremben edzünk a köztes hónapokban, Floorballozunk. Így tudjuk egyben tartani csapatunkat. Floorball sportágban 2008-tól több játékosunk is szerepel a Miskolci Ob1-es csapatban és jelen vagyunk a korosztályos Nemzeti Válogatottban.

A mi kezdeményezésünkre a Magyar Jégkorong Szövetség elindította a Regionális Bajnokságot 2010-ben Jászberény, Nyíregyháza, Eger részvételével. Továbbra is hosszú távú terveink vannak mindkét sportágban, mind a népszerűsítés, mind a fejlődés jegyében.

 

25 év után az új sporttörvény biztosította lehetőségek, valamint a Nemzeti Sport Intézet és a Magyar Jégkorong Szövetség segítségével újra van jégkorong élet a KSI-ben!

Ocskay Gábor, Kovács Csaba, Horváth András, Kangyal Balázs... és még több mint száz válogatott játékos nevével lehetne folytatni a sort, akik valamennyien a Központi Sportiskola egykori utánpótlás műhelyében kezdték pályafutásukat. 2011. november 12-én a régi neves játékosok ismét összegyűltek, hogy az Újpest jégcsarnokában átadják a stafétabotot az új kis hokispalántáknak.

A KSI edzői stábja munkamódszereikhez a mosoly – barátság – mozgáskultúra – türelem fogalmakat választották kulcsszavaknak, ezek szellemében igyekeznek megismertetni az 5-9 éves gyerekeket a jégkorong alapjaival. Terveik szerint a KSI más szakosztályainak (vizilabda, kézilabda, cselgáncs) mozgásanyagát is elsajátítanák a kis játékosok, a jeges edzéseken a játék főszereplője nemcsak a korong, hanem a labda is lesz.

 

MAC BudapestAz utánpótlás nevelésünknek számos célja van, többek között az, hogy a hozzánk jelentkező fiatalok pozitív élményt szerezzenek, amikor megismerkednek a jégkoronggal. A munkánk egyszerre épül az örömre és a sportági képzésre, emellett megadjuk a szükséges alapot a sportélet normáinak és szabályainak elsajátításához. Fontos, hogy minden gyermeket úgy képezzünk, neveljünk, hogy potenciális képességeinek megfelelő játékos váljék belőle. Ezért fontos számunkra, hogy széles és mély jégkorong tudást adjunk át a játékosainknak, hogy sokrétű, flexibilis játékosokká váljanak. A nálunk játszó játékosoknak meg kell tanulniuk, hogyan kell felelősséggel lenni saját maguk iránt, tekintettel kell lenni, és hallgatni kell másokra, valamint meg kell tanulni, elfogadni és betartani a szabályokat.

MAC BudapestAzt akarjuk, hogy a jégkorong mindenki számára elérhető legyen a MAC-nál. Ez azt jelenti, hogy valamennyi játékos meg kell, hogy kapja a lehetőséget az edzőinktől az alapos és átgondolt képzésre. A legfontosabb tulajdonságok, amiket el lehet sajátítani a jégkorongban: az elkötelezettség és az érdeklődés. Ha valaki a MAC-hoz kerül, akkor egy olyan pozitív nevelő környezetbe csöppen, ahol képzett edzők foglalkoznak vele. Ezért cserébe a játékosoktól – és a szülőktől is – elvárjuk az együttműködést és az érdeklődést, és hogy megtanulják azt, amit tanítunk nekik.

Mi eszközt adunk, de elvárjuk, hogy ezzel mindenki éljen is, csak így teljesíthetjük a közös célunkat, hogy az ország legnagyobb és legeredményesebb utánpótlás nevelő egyesülete legyünk.

A csapat 2004. októberében alakult, a Pólus Centerben lévő korcsolyapálya lehetőségeire építve. Célunk az egyre inkább fejlődő és népszerű sportág, a jégkorong megismertetése a legfiatalabb kor­osztállyal és egyben az utánpótlásnak biztosítása is.

Jelenleg két edző vezetésével két évfolyamon mintegy 20 gyerek (fiúk és lányok vegyesen) ismerkedik a hoki alapjaival. A kezdeti lépések elsajátítása után már a legkisebbek is részt vehetnek a Magyar Jég­korong Szövetség által kiírt Szupermini Jégkorong Bajnokságban. Ezeken a tornákon rendszeresen részt veszünk, a szerepléseket kellemes emlékekként őrzik a gyerekek. Ezen kívül több barátságos, nemzetközi mérkőzésen is szerepel a csapat. A találkozókon nem a győzelem a fontos, de büszkén elmondhatjuk, hogy mindig méltón küzdöttünk, és ezt az eredményeken is lemérhettük.

A magyar válogatott és az UTE felnőtt csapatának mérkőzésein a szünetekben néhány perces bemutató mérkőzéseket játsszunk más, korosztálybéli csapattokkal, így szerepeltünk már a Papp László Sport­arénában 10 000 néző előtt a Magyarország–Svédország, a Budapesti Jégpalotában a Magyarország–Kanada meccsen és több hazai bajnoki mérkőzésen is. Ilyenkor nemcsak a nagyszámú nézőközönség előtti játékot szokják a gyerekek, hanem személyesen is találkozhatnak a sportág legjobbjaival.

A Pólus Pingvinek közé nemcsak azért szeretnek járni a gyerekek, mert a hoki által jó társaságot, bará­tokat kapnak, de érzik azt a hangulatot és törődést, amely családiassá teszi a gyerekek és szüleik közösségét.

Mint manapság minden sportág, a jégkorong sem létezhet támogatók nélkül.

Ezért keres a csapat segítő támogatókat. Reklámfelületet tudunk biztosítani a csapat mezén, és további tárgyalások után a Pólus Centerbeli jégpálya palánkjain.

Minden évben május végén rendezzük a Gyermeknapi Pólus Jégkorong Tornát, a lebonyolításhoz szí­vesen vennénk bármilyen anyagi vagy tárgyi támogatást. Támogatóinknak a kupa idejére a jégpálya körül reklámlehetőséget biztosítunk.

Go to top