Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Megye

Akceleráció

a testi növekedés felgyorsulása

2015-ben alakult mozgás rendszerező és kereső oldal.

Kulcsszavak:
További kulcsszavak

A FITT JÓGA STÚDIÓ-ban nyitottság és családias hangulat vár minden kedves érdeklődőt. Az óratípusaink széles kínálatában a kezdőtől a haladóig mindenki megtalálja a neki valót.A számos óratípus mellett rendszeresen szervezünk egyéb speciális órákat,hogy még jobban szélesítsük gyakorlóink látókörét.Célunk,hogy a modern kor emberét a jóga évezredek óta alkalmazott módszereivel megszabadítsuk a civilizációs betegségek ártalmaitól, és elindítsuk az önismeret útján. Azonban ha valaki például csupán alakformálás céljából választja a jógát, az is jó helyen jár nálunk. Mindenki annyit tesz magáévá az ősi tudásból, amennyire készen áll. A jóga elsősorban egy belső utazás, mi pedig segítünk eligazodni annak, aki kéri. 

Várunk szeretettel!

Namaste

Az Atlétika és Szabadidősport Szakosztály célja, rendszeres sportolási és edzési lehetőséget biztosítson a szakosztály tagjai részére.
A futáson kívül a szabadidős mozgásformák palettájának népszerűsítésével szeretne hozzájárulni a szabadidő egészséges és hasznos eltöltéséhez.
- Nordic Walking " északi gyaloglás" ismertségének növelése,
 - egészséges életmód terjesztése, több korosztályt megmozgató programok szervezésével,
 - munkahelyhez kötődő szabadidős sporttevékenység fejlesztése,
 - tornával, úszással, túrázással, edzőtáborozással és kirándulással kívánunk kedvet teremteni a mozgáshoz.

Judo:
A szakosztály egyik célja, hogy Debrecen városában a fiatalok körében népszerűsítse a cselgáncs sportot és a sportág adta lehetőségek között neveljen, hasznos időtöltést biztosítson számukra. Az elmúlt években a fiatalok nevelésében és felkészítésében nagyon komoly eredményeket értek el.
A szakosztály másik célja, hogy a sportágat magas szinten művelők részére megfelelő felkészülési és versenyzési lehetőséget biztosítson.
A szakosztály tevékenységével aktívan csatlakozik Debrecen város sport életéhez.

Japán Jiu Jitsu:
A Ju-Jitsu az egyik legősibb japán harci művészet, mely magába foglalja a test-test elleni harc puszta kezes és fegyveres módszereit. Magas fokú ismerete képessé teszi az embert, hogy megvédje magát a rá rámadó fegyvertelen személy(ek)kel szembemn, puszta kézzel eredményesen vegye fel a küzdelmet a rá támadó fegyveres ellenféllel, illetve a fegyver-fegyver elleni harcban fogásokat is alkalmazzon a győzelem érdekében.A Ju-Jitsu jelentése "lágy művészet", mely védelmi taktikájában alkalmazkodik a személyidséghez, a támadó(k) fellépéséhez, a környezeti tényezőkhöz, és a támadás, illetve a védekezés során hazsnált eszközökhöz. Rendszere magába foglalja az eséstechnikákat, az ütés és rúgástechnikákat, dobásokat, feszítésket és leviteleket.Része a különböző fogások hárítása és elkalmazása, elvezetések, eszközös támadás elleni védekezés, eszközzel való védekezés,több támadó elleni védekezés, valamint gyakorlatok életszerű helyzetekben.

Lövész szakosztály:
A vezetőség nagy figyelmet fordít a szabályokban meghatározott szabályos lövészetek végrehajtására. Ennek érdekében a szakosztály tagjai közül 15 fő rendelkezik versenybírói minősítéssel. Havonta rendezünk meghívásos versenyeket. A tagok részére biztonsági rendszabályokból és fegyverismereti felkészítő tanfolyamokat szervezünk. A szakosztály több tagja rendelkezik saját sportfegyverrel.  A szakosztály tagja a Magyar Sportlövő Szövetségnek

Labdarúgás:
A szakosztály célja a rendőrök körében legnépszerűbb sportág feladatainak koordinálása.

Teke:
A szakosztály az egyesület megalakítása óta folyamatosan működik. Rendszeres edzési és versenyzési lehetőséget biztosítunk a tagjaink részére teke és bowling sportágakban Három csapattal egész évben folyamatosan részt veszünk a városi bajnokságban

Postagalamb:
Két Debreceni Postagalamb egyesület az S1 és az S 16  jogi személyiségű tagként vesz részt egyesületünk munkájában. Mindkét egyesület a Debreceni Dózsa Sportegyesület Galambász Szakosztály tagja volt. A Dózsa megszűnésekor különváltak és a Debreceni Rendőr Sportegyesületben folytatják tevékenységüket.

Kiscsoportos (max.4 fős) úszótanfolyamok egész évben Budapesten több helyszínen és Kerepesen! Nyáron úszótáborok! www.bohochalsport.hu

EGYESÜLETÜNK BEMUTATÁSA

A Budafóka XXII. Sportegyesület 2004-ben alakult.

Egyesületünk öt szakosztállyal kezdte működését.

- úszó
- vízilabda
- szinkronúszó
- görkorcsolya
- triatlon


Létrehozását azért tartottuk fontosnak, mert ennek a régiónak, Dél-Budának, a XXII. kerületnek és a szomszédos településeknek ( Érd, Diósd, Szigetszentmiklós, Tököl )  szüksége volt egy olyan sportegyesületre amely a tehetséges gyermekeket utánpótlás nevelését biztosítja a vízi sportágakban, mint úszás, vízilabdázás.

A 2004-ben  új uszoda épült Dél Budán.
A műszaki, technikai feltételek javulása, tehetséges fiatal edzők alkalmazása lehetővé tette, hogy a  gyermekek a korábbinál magasabb szinten versenyezzenek, bekapcsolódjanak a magyar úszó- és vízilabdasport, szinkronúszás, görkorcsolya  utánpótlás-nevelési programjaiba.

2005. januárjában felvételt nyertünk a Magyar Vízilabda Szövetség  és a Magyar Úszószövetség tagja közé.

Egyesületünk már az első években kiemelkedő eredményeket ért el.
Célunk ezen eredmények bővítése, megtartása volt, amit sikerült is elérnünk.
Tízévesen már az úszó sportban az első tíz egyesület között tartják számon.

Tréningjeink célja egészségünk megőrzése és hatékony felkészülés a hazai és a nemzetközi versenyekre. Közös edzéseinket jelenleg hétfőn és csütörtökön este 20:00 órai kezdettel tartjuk.

Edzéseink színhelye:
Olimpiai Csarnok Uszodája (Népstadion intézményei)
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

Sikereink:
Egyre több értékes helyezést érünk el itthon és külföldön egyaránt. A szeniorok hagyományosan Gyulán tartják országos bajnokságukat, mely versenyről évről-évre számtalan éremmel térünk haza. Rendszeres és egyre sikeresebb résztvevői vagyunk a korosztályos világversenyeknek is.

Hogyan lehet valaki tagja csapatunknak?
A Budapesti Delfinek tagja lehet közvetlenül minden olyan magánszemély, aki szeretne akár versenyszerűen is úszni, szervezett keretekközött sportolni , a jelentkezés évében betölti a 20. életévét, és az egyesület tagjává válik. A tagfelvételi kérelmet írásban kell a Budapesti Delfinek Elnökségének
(Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) bejelenteni. A
tagfelvétel kérdésében a Sportegyesület Elnöksége határoz.

Amennyiben valaki személyesen szeretne megismerkedni velünk, a közös edzéseinket megelőzően jelentkezhet személyesen az edzéseink színhelyén. Érdemes előtte telefonon (+36 30 739 4833), illetve e-mailben
(Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) egyeztetni.

A Pápai Úszó Sportegyesület 2010. január 26-án alakult abból a célból, hogy a Pápai SE úszószakosztályával együttműködve segítse, fejlessze, színvonalasabbá tegye a pápai úszósportot.

A Százhalombattai VUK SE 2002-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a sport és mozgás szeretetére nevelje a gyermekeket és fiatalokat, elősegítve ezzel az egészséges testi-szellemi fejlődésüket.

Kiemelten fontosnak tartjuk és tevékenységünkkel elősegítjük, biztosítjuk:

- a rendszeres mozgás, testedzés iránti igény felkeltését és a gyermekek-fiatalok mindennapjainak részévé válását;
- a sport, illetve sportág szeretetét.
Ezért minden héten rendszeres edzéseket, foglalkozásokat szervezünk,
- megfelelően képzett szakemberekkel,
- korosztályonként, és
- sportáganként külön-külön.
Valamennyi sportágban biztosítjuk a különböző versenyekre, szintfelmérőkre való eljutást is.

Jelenleg 5 sportágban folytatunk magas színvonalú képzést, utánpótlás-nevelést.

SZAKOSZTÁLYAINK
Labdarúgás, Kézilabda, Úszás, Tenisz, Triatlon

Az 1951-ben alakult sportegyesület múltja rendkívül tartalmas és bőséges. Kiemelkedő eredmények születtek izgalmas versenyeken. Nagyszerű sportolók, elkötelezett sportvezetők és edzők dolgoztak hosszú éveken keresztül az egyesületért. A rendelkezésre álló korabeli írott dokumentumok digitalizálása megkezdődött, hamarosan olvashatók lesznek az SZHSE weboldalán. Ezzel párhuzamosan az adatok gyűjtése, kutatása és feldolgozása is megkezdődött. A történeti áttekintés vázlata már rendelkezésre áll, melyet részletes tartalommal több személy odaadó, koordinált tevékenysége fog megtölteni. Romhányi Antal által készített történeti áttekintés a következő időszakokat tartalmazza:

12 szakosztály: Atlétika, Judo, Kajak-Kenu, Kézilabda, Kosárlabda, Öttusa, Sportlövő, Szabadidő, Torna, Úszó, Vívó, Vízilabda
http://www.honved.hu/
http://www.honvedatletika.hu/
http://www.honvedkezilabda.hu/
http://www.honvedkosar.hu/
http://www.honvedottusa.hu/
http://www.bhsesportloveszet.hu/
http://www.bhse.hu/
http://www.honveduszo.hu/
http://www.honved-vizilabda.hu/
http://www.dominohonved.hu

A Debreceni Úszó Teknőcök Egyesületének szakedzői
egyéni úszásoktatást hirdetnek kezdők és haladók részére az Aquaticum Élményfürdőben.
Az óvodás és iskolás oktatáson kívül felnőtt foglalkozásaik is működnek kiscsoportos formában

A sport is az örömszerzésnek egy formája. Az egyesületen belül mi szülők, tanárok, edzők, vezetők lehetőséget adunk:

- mozgáshoz: szabadon egy olyan közegben, ami az élet egyik legfontosabb alkotó eleme- közösséghez: barátságos hangulat szülői összefogással, mindenkivel való törődés a közös célok elérése érdekében
- tanuláshoz: az edzőktől, társaktól, szül őktől. Sportot, példát, tiszteletet
- egészséghez: jó állóképesség, erős izomzat, légzéstechnika, ...
- sikerhez, örömhöz, boldogsághoz: ez az eredménye mindannak a munkának, amit közösen végzünk. Közösen szüreteljük. A sikeres versenyek, a ranglistán elért eredmény, a hazai és nemzetközi ismertség.

Martfűi Úszó és Triatlon Klub,  Martfű, Petőfi út 8. 5435

Elnők, triatlon edző: Balogh József, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Úszó edző: Botka Tibor, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Úszó edző: Balogh Máté

Csapatunk 1996-ban alakult, Debreceni Delfinek Diáksport Egyesület néven. Az évek folyamán a város több uszodájában igyekszünk megfelelni a felénk irányuló bizalomnak. Hírünk megszerzése és megőrzése érdekében mindig a magas színvonalú szakmai munkát és a gyerekek iránti szeretetet tartottuk szem előtt. "Titkunk" a szülők és egyben a gyerekek elvárásainak egyaránt megfelelni. Tehát intenzitás és szeretet!Ennek alappillére, - amit a városban csak mi tudunk ! -hogy három alapoktatónk tanári végzettséggel, sokéves szakmai gyakorlattal és kiemelkedő versenysportbeli múlttal rendelkezik! Azaz tudjuk a szakmát, a pedagógiát és egykor mi is végigcsináltuk azt, amit elvárunk a gyerekektől. Az oktatás és edzés mellett a legfontosabb az egészséges életmódra nevelés, a sport megszerettetésével ezen életforma elsajátítása.

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...

Egészen pontosan 2004-ben, a TFSE-ben tettem le a jelenlegi működésünk alapjait, ahol sikerült egy nagyon jó társaságot összekovácsolnom és kis csapatommal igen jó eredményeket elérnünk. Az évek folyamán céljainkhoz igazítva kiépítettem a SwimWars arculatát, mely fantázia név alatt 2010. január 1. óta versenyzünk.
 
Főhadiszállásunk a kezdetekkor (2004 - 2008) a Testnevelési Egyetem uszodája, később (2009 - 2012) az újbudai Sportmax uszodája volt, majd (2013) a szintén Újbuda festői környezetében elhelyezkedő SportHáz Uszoda és Strand. Jelenleg az úszásoktatás és úszóedzéseink bázisa (2014) változatlan maradt, csupán Sport11 lett a sportkomplexum neve.   
 
A legfontosabb célom, hogy az úszást megszerettetve kialakítsam a gyerekekben azt a belső igényt, mely során a mindennapjuk szerves része lesz a testmozgás, emellett egészségesen táplálkozzanak és éljenek.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne ellenfélként tekintsenek egymásra, hanem barátként. Ennek szellemében az úszóedzéseken kívül is gyakran együtt töltjük a szabadidőnket, akár kirándulások, vagy az időközben hagyománnyá alakult kenutúrák formájában.

Mindezek mellett olyan értékeket közvetítek a gyerekek felé, amik sajnos manapság egyre jobban háttérbe szorulnak: becsületesség, őszinteség, szeretet, tisztelet. Szeretném, ha a gyerekeim az út során rájönnének, hogy csakis a becsületes munkával lehet igazi eredményt elérni, még ha az életben ezt igen sokszor másképp is látják.

Az új csapattársakat szeretettel fogadjuk. Akkor is, ha profi versenyúszó szeretnél lenni és technikai tudásod, állóképességed, gyorsaságod szeretnéd magas szintre fejleszteni. Akkor is, ha vízilabdázni szeretnél és ennek alapjait szeretnéd lerakni. És akkor is, ha csak szeretnél egy jó társasághoz tartozni és a sok tanulás mellett, vagy a számítógépezés-plázába járás helyett a tested arra szeretnéd használni, amire született: a mozgásra.

 
Tagjainkról a Versenyzőink, edzőnkről az Edző, szakvezető menüpontunk alatt találsz bővebb információt. 
 
Látogass meg minket személyesen is és próbálj ki egy edzést!

Az egyesület fő tevékenysége az úszás oktatása és edzése. Több mint 10 éve foglalkozok oktatással, edzéssel és táboroztatással, 2011-től már egyesületi jelleggel.

Go to top