Arnold is ezzel kezdte

Mármint a Terminátor, Arnold Schwarzenegger. Az ő egója ugyanis megkívánta, hogy megmutassa: hatalmas izmai nem csak azért vannak, mert a mozivásznon jól mutatnak, hanem igenis van bennük erő. Ennek bizonyítására a jó öreg Arnold versenybe lendült, méghozzá súlyemelő versenyeken indult.

Amúgy Arnoldunk testépítő pályája kezdetén abszolút klasszikusnak mondható súlyemelő gyakorlatokkal építgette izmait, mint utóbb láthatta mindenki: nem kevés eredménnyel. Szépen ötvözte a testépítő gyakorlatokat és a súlyemelő mozdulatokat. Ezek a gyakorlatok annyira hatásosak voltak, hogy két gyakorlat között annyit pihent, amennyit gondolt, nem kellett számolnia a másodperceket.

Az első gyakorlata volt például 5 sorozat súlyfelvétel és nyomás 5 ismétléssel. Ezután jött a nyomás lökéssel, ebből megcsinált 3 sorozatot szintén 5 ismétléssel. Majd jött egy kis állhoz húzás rúddal 3 sorozatban, az ismétléseket itt már cifrázta, így alakult: 10,6,4.
arnold

Arnold negyedik gyakorlata az oldalra emelés rúddal 3 sorozat 10 ismétléssel. Az ötödik ismét állhoz húzás rúddal, de itt már 3 sorozatban 10 ismétléssel nyomta végig. Az edzésterv utolsó, azaz hatodik gyakorlata pedig a fej fölötti tricepsz nyújtás volt, amelyet 3 sorozatban végzett 10 ismétléssel. A pihenőidőt pedig már tisztáztuk: annyi, amennyi szükséges.

Ha tetszik Arnold edzése, vágj bele nyugodtan!

Tasi Tibi