Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Hasizom nyárra,gyorsan!

Elmúlt már vagy néhány ezer éves az a jógagyakorlat, ami alapját adja az edzéseken (teremben, de különösen otthon) egyre divatosabb planking gyakorlatoknak. Kétségtelen a planking igencsak hatásos, több izomcsoportot is edz, és gyorsan lehet, tartós eredményeket elérni segítségével. Ezúttal nehezített változatával ismerkedhetsz meg!

 

A plank angol szó, palánkot, vagy deszkát jelent, hiszen az így nevezett gyakorlat során tényleg úgy kell tartani tested, mintha egy merev deszka lenne. A planking során remekül erősödik hasizmod, hátad és szűnik hátfájásod (tapasztalatból tudom). Ha ülő munkát végzel külön jó hírem van számodra: ez a gyakorlat tökéletesen lazítja merev izmaidat. Tartásod és állítólag egyensúlyérzéked is javulni fog hatására – néhány hét, esetleg hónap után.

A klasszikus plankingnél alkarodon támaszkodsz, hátul pedig a lábujjaidon és ezt a helyzetet kell tartani 30,40,50,60 másodpercig és így tovább. A könnyített változatot nyújtott karral végezheted, ami a vállakra és a tricepszre hat.

A nehezített változat a lábakkal és térdekkel machinál. Emeld meg a jobb lábad, a térded húzd a bal könyökhöz, majd a másikat is ugyanígy. Ha fokozni szeretnéd, nyomj egy fekvőtámaszt! Gyorsan kifáraszt, így a végén ne feledd a nyújtást és egy kis relaxációt!

Tasi Tibi
planking2

Go to top