Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Rúgd le magadról a zsírpárnákat

Kitűnő aerob mozgásforma a kick-box aerobik, amely a hagyományos keleti harcművészet elemeit aerobic formába önti, és így mozgatja át egész testedet. Fontos megjegyezni azonban, hogy nem egy csodaszerről van szó, az eredményért intenzív edzéssel kell tenni. Szerencsére ezt az edzőtermek órái garantálják.

A futás és a gyaloglás mellett talán a kick-box aerobik zsírégető hatékonysága a legjobb, ehhez persze jól felturbózott pulzus szükséges. Olvasom a minap, hogy kiszámolható, milyen értéken kell tartani pulzusod ahhoz, hogy hatékony legyen az edzés. A szakemberek azt mondják, hogy a percenként 220-as pulzusból le kell vonni életkorod és ennek a 60 százalékán kell tartani a pulzusod edzés során, hogy eredményt érj el viszonylag rövid idő alatt, (ez a pulzusszám amúgy például 25 éves korban 117).

KB aerobik
Azt nem tudom valóban helyes-e ez a számolgatás, mindenesetre a kick-box aerobik művelői arról számolnak be, hogy néhány hetes, esetleg hónapos edzéssorozat után valóban javul erőnlétük, karjuk, lábuk formásabb lesz és testük zsírtartalma is csökken – ez egyébként ma már pontosan mérhető.

Mindehhez azért legalább heti 3 edzés szükséges ebből az Amerikából származó mozgásformából, amelynek atyja egy Billy Banks nevű keleti harcművészetekkel foglalkozó edző.

Tasi Tibi

Go to top