Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

A mély-izom torna, amely javítja tartásodat

A ’90-es évek elején jelent meg a mai napig népszerű mélyizom erősítő és tartásjavító torna a callanetics. Egyszerű, de ami ennél is fontosabb: lassan kivitelezett feladatokkal érhetsz el vele látványos eredményt napi 15-20 perc gyakorlással olyan 2 két hét alatt. Ez a mozgásforma pörgős edzést kedvelőknek nem ajánlott.

A callanetics (vagy mélyizom-torna) remekül átmozgatja különféle testrészeid mélyebben fekvő izmait, legyen szó a feneked, csípőd, lábad, vagy akár a hasizmaid formálásáról. A hangsúly a pici, de erőteljes mozdulatokon van, a callanetics-et követők hasprése például apró mozdulatokkal kivitelezett, amelyben akár 100 ismétlést is elvégeznek.

A callanetics rendkívüli rugalmasságot biztosít számodra, arányos, csinos, szálkás, nőies alakod lesz és bár erőteljes az izommunka a 60 perces edzések során, kimerültségről mégsem szoktak beszámolni a tanfolyamok résztvevői.

Nagyon fontos rész a callanetics módszernek a hanyag tartás javítása is, amelyet a felsőtest izmainak módszeres átdolgoztatásával érnek el. Ez megkönnyíti életed, ha derékfájós vagy. Az edzés során egyfajta intimtornát is végezhetsz, a módszer ugyanis ilyen elemekkel bővült az idők folyamán. A női intim izmok megerősítésének jótékony hatása van a későbbi életkorokban, ugyanis az inkontinencia megelőzhető a callanetics gyakorlatok végzésével. Emellett a fiatal, szülés előtt álló nők is profitálhatnak belőle, és persze mindenki, aki csinos alakra vágyik.
Callanetics

Go to top