Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

A gravitáció segít az izomzat építésben!

Ez a gyakorlat a fűrészizomra (is) hat!

A térdemeléses húzódzkodás gyakorlatának legnehezebb tényezőjét gyakorlatilag nem lehet megfogni. Ez nem más, mint a gravitáció. A gyakorlat végzését ugyanis ez a jelenség nehezíti, éppen ezért lehet gyors hatást várni tőle. Jobb azonban, ha kipróbálása előtt más erősítésekkel és némi plusz izommal növünk fel ehhez a gyakorlathoz.

terdfel1jo

A gyakorlat kivitelezését úgy kezdd, hogy lógj egy húzódzkodó rúdról, a fogás fordított. Ezután húzd a mellkasod a rúdhoz, és eközben emeld a térded. Pici szünet ebben a helyzetben, majd engedd le magad (a térded is). Kezdetnek elég egyébként „csak” a térdemelést elvégezni a sérülés elkerülése érdekében.

Mindamellett, hogy ez a gyakorlat megerősíti a csípőd és a térded, remek hatással van a bordaközi izmokra, például a fűrészizomra, ami záloga a férfias alkatnak, ezért is szeretik nagyon a fiúk, főleg azok, akik az erő fokozására mennek rá.

A gyakorlat végzésének nagyon fontos eleme, hogy lendület nélkül kell végezni. Ha nem megy izomból, akkor jön az a bizonyos részekre bontása, vagyis a térdemelés tökéletesítése, amire eztán lassan ráépülhet a többi.

A rúdon való függeszkedés stabil megtartása minden ilyen gyakorlat alapja, így először ezt kell kivitelezni. Nagyon jó erő – és edzettségi állapotfelmérő például, ha először csak úgy függeszkedsz egy rúdon és megnézed, meddig bírod tartani magad. Egyébként már önmagában ez is erősít.
DSC00316jo

Go to top