Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Narancsbőr és túlsúly elleni mozgásforma létezik!

 A víz bizony ellenáll és ezt az ellenállást fel lehet használni egy jó kis erősítő testmozgásra, például vízi aerobik, vagy más néven aquafitnesz formájában. Nagyon szuper fitnesz edzést lehet kihozni ebből, mert mindamellett, hogy erősíti az izmokat, a szívet és a tüdőt, nem terheli az ízületeket, égeti a zsírt és még a bőrödnek is jót tesz.

Itt van például minden nő (egyik) rémálma: a narancsbőr. A hölgyek 95 százalékát érinti, a fel nem használt cukor a bőr sejtjeiben raktározódik el, amelyek duzzadása felgyűri a felszíni bőrréteget és már kész is a problémás terület. A mindenféle drága kencék előtt (vagy inkább helyett) azonban érdemes egy kis mozgással próbálkozni, példának okáért vízi aerobik-kal.

vízi aerobik1
Ezt a mozgásformát – pont az ízületkímélő hatása miatt – nyugodtan választhatják a gyengébbik nem teltkarcsú tagjai is. A gyakorlatok végzése mellközépig érő vízben történik, vagyis nem áll fenn a túlerőltetés veszélye, mégis hat. Az aquafitnesz látványos és viszonylag gyors eredményt ígér rövid idő alatt, persze 1-2 alkalom itt sem elég. Igaz ennyi idő után az alkalmi, vagy profi sportolók közérzetük erőteljes javulásáról számoltak be a felmérésekben.

Amúgy a vízi aerobiknak van mélyvízi formája is, ezt speciális eszközökkel végzik, az elsüllyedést egy speckó deréköv gátolja.

Az aquafitnesz eszközök között megtalálod még a vízi súlyzókat, a kézre – vagy épp a lábra húzható eszközöket, sőt egy olyan speciális lábbelit is, amely remek csúszásgátló és a sérülések ellen is hatékony.

A vízi aerobik minden korosztály számára élvezetes mozgás, az már csak hab a tortán: a pasidnak is.

Tasi Tibi

Go to top