Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Gyakorlatok,amik lerobbantják a zsírt, na meg a kalóriát rólunk!

Hatalmas sebesség, nagy teljesítmény – ez a kick power,Kick Box Aerobik

Száguldás, porsche, szerelem – ez a dal jutott eszembe, amikor először hallottam a kick power-ről, amely remekül kombinálja az aerobik és a küzdősport gyakorlatsorait és lerobbantja a zsírt, na meg a kalóriát rólunk. Az intenzív edzés nagyjából 200 kalóriát emészt fel fél óra, na még egyszer: fél óra alatt. Nem is kezdőknek ajánlott.

 

Egy japán mestertől idézett szövegben olvasom, hogy a harcos egyik végső célja, hogy megtanulja, hogyan vessen véget a harcnak egyetlen csapásra. Vagyis számít a gyorsaság, azaz a sebesség és a nagy teljesítmény leadásának képessége, vagyis az erő. A kick power ezeket veszi célba. Az aerobik szerelmesei a gyors alakformálás reményével kezdenek bele, a küzdősportok hívei pedig az izomépítés és a gyorsaság fokozása miatt vetik bele magukat a gyakorlatokba, amelyekről egész oktató filmsorozatok találhatók a közösségi oldalakon, na meg persze az edzőtermekben. Aki szabályosan akarja csinálni, az természetesen válassza az utóbbit.

Aki kipróbálta a kick powert azt mondja: a látványos rúgások és dinamikus mozgások magával ragadóak, egyenesen érzelem gazdagok és valóban: igen látványos egy-egy ilyen tréning.

A kick power rendkívül jól erősíti a csípőt és a lábakat, a gyakorlatok az idegrendszerre is hatnak, túljutva szellemi korlátainkon, gyorsabb a reakcióidő is, gyorsabbá, pörgősebbé válik a mozdulat, küzdősportokban azért ez nem hátrány.

A kick power gyakorlatok edzettebbeknek ajánlhatók, 10-20 ismétléssel kezdenek ők is, először heti mondjuk két alkalommal a már megszokott aerobik, vagy küzdősport mellett.
kick power

Go to top