Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Minden formás izom egy kis csatával kezdődik – 1.rész

Már jócskán benne vagyunk 2016-ban, mostanra már megkoptak az újévi fogadalmak, vagy nosztalgikus emlékekké fajultak és a sok, újévkor még harcosként edzőterembe vágyó ilyen gondolata elhalványult. Ám, ha megnyerjük az első csatát, újra színes lehet fogadalmunk.

Minden formás izom cikkhezj

Hogy mi ez az első csata? A tehetetlenség leküzdése. Tulajdonképpen ez a legnehezebb akció, mielőtt a súlyok alá feküdnénk a konditeremben. Még az év más szakában amúgy lelkes bodybuilderek is hajlamosak visszább venni, ahogy mondják leereszteni az év első 1-2 hónapjában, aki pedig a testépítés elején tart gyakran nem éri el céljait, mert nem lát túl ezen életforma esztétikai oldalán.

Érdemes ezért apró kis célokat megfogalmazni és így belevágni, mert hát persze nagyon szép egy aprólékosan kidolgozott, izmos alkat, ám ez nem magától röppen fel és teljesítmény, na meg jó alapozás nélkül bizony gyorsan leépül emberünk.

Például tegyük fel, hogy valaki növelni szeretné body building edzései gyakoriságát. Sőt, azt szeretné, hogy minden nap edzeni tudjon. Ez bizony egy nagy cél. Ez esetben nem haszontalan a korai ébredés, ez is egy kis csata, ám tény: növeli a siker valószínűségét, mert hát nem kell nagy tudományos fejtegetés ahhoz, hogy ha valaki hajlandó korán, lendületesen kiugrani az ágyból, az nagy valószínűséggel le is megy a kondiba.

Szóval, ha megnyerjük a kis csatánkat az ébresztőóránk felett, akkor indulhat a pozitív láncreakció, aminek a végterméke a formás test. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, most egyelőre döntsétek el, mi legyen az első kis csata, amit meg akartok nyerni, én pedig megígérem: folytatása következik.

Tasi Tibi

Go to top