Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Hagyományos vállgyakorlat kicsit másképp

Szépen kidomborodó vállaid lehetnek, ha változtatsz egy parányit azon a gyakorlaton, amely válledzésed hagyományos kelléke. Klasszikus módon kell hozzá két súlyzó, mi azonban most azt mondjuk, felejtsd el az egyik súlyt. Hogy miért? Kiderül.

Az oldalemelés az oldalsó deltaizmokat fejleszti, ennek köszönhetően építhetsz magadnak magabiztos kiállást kölcsönző, kőkemény vállakat.

Az oldalemelés klasszikus elvégzése két súlyzóval történik, ezeket kell kezedben fogva, egyenesen állva oldalra kiemelned, majd lassan visszaengedned.

Mit szólnál, ha azt mondanánk, felejtsd el az egyik súlyzót, és a felszabaduló kezeddel kapaszkodj meg egy kis oszlopban, ha épp edzőteremben vagy, akkor erőkeretben.

oldalemeles

Fogj meg a szabad kezeddel egy egykezes súlyzót, a kapaszkodó kezedet használva dőlj oldalra (úgy, mint a képen), így végezd el az oldalemelést, azaz nyújtott karral emeld ki a súlyzót oldalra, amíg párhuzamos nem lesz a talajjal! Ezen a módon sokkal hatékonyabb lesz gyakorlatod, ráadásul a deltaizmot az emelés utolsó (alsó) fázisban is alaposan megdolgoztathatod.

Tasi Tibi

Go to top