Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Így gyorsítsd fel fogyásod!

A fogyás, más szóval zsírégetés felgyorsításának egyik módja: a kardió. Ám szakemberek azt mondják: egy idő után szervezeted hozzászokhat a kizárólag kardió típusú edzésekhez, ami ahhoz vezethet, hogy a zsír kiürülése stagnálni kezd. Van azonban egy remek módszer arra, hogyan egészítheted ki a kardió edzést, hogy anyagcseréd sebessége a fogyáshoz szükséges szinten maradjon. Fontos azonban: ehhez a módszerhez elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás.

A zsírégetés folyamatos fenntartásának egyik módja kardió, ám a fent említett „veszélyek” elkerüléséért Te is sokat tehetsz, mondjuk egy jó kis, változatos súlyzós edzéssel.

Ha már kellő edzettségi állapotba hoztad magad, és viszonylag jól bírod a kardiót, akkor terhelheted magad pici, sőt picivel nagyobb súlyokkal. Az épülő és megfelelően fenntartott izom ugyanis az, ami formád, azaz alakod adja. Ezért érdemes a zsírégető kardió edzést súlyzóssal kombinálni, mert a szépen kidolgozott izmok, feszes bőrt és arányos formát kölcsönöznek majd Neked.

sulyzos

Természetesen nem azt javasoljuk, hogy kis súlyokkal végzett aerobik jellegű edzésed azonnal váltsd át „brutal body builder” típusú edzéssé, csupán azt, hogy időnként iktass be izomfejlesztő, súlyzós tréninget is a zsírégető mellé.

És persze, amint már az elején leszögeztük: a megfelelő zsírszegény táplálkozás mindezek mellett is fontos, mert ha ez nincs, akkor órákon keresztül is végezheted a hasizom erősítő gyakorlatokat, a zsír nem fog eltűnni. Persze egy pici felesleg még akár maradhat is az izom alatt, ez még jól is mutathat.

A súlyzós edzés amúgy lelki szinten is hat: formás alakod javuló önbecsülést és egészséges önképet (testképet) hoz, majd meglátod. Önteltség nélküli magabiztosság, kiegyensúlyozott harmónia és jókedv – néhány szóban így foglalható össze a súlyzós edzés mentális hatása.

Tasi Tibi

Go to top