Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Így hat hasizmaidra ez a népszerű gyakorlat!

Csodát tesz egész testeddel, szép, egyenes lesz tartásod, szálkásak izmaid, csinos a popsid, és edzett a hasizmod minden zuga. Ráadásul csökkennek hátfájdalmaid és garantálja vállaid megerősödését az a gyakorlat, amelynek ezúttal a hasizmokra gyakorolt hatását ismerheted meg.

A plankről nem először hallhatsz (tőlünk sem), a gyakorlatot - fent felsorolt előnyei – hamar népszerűvé tették az egész világon.

Feküdj a hasadra, támaszkodj meg az alkarjaidon, a könyökeid a vállaid alatt, a csuklók pedig egy vonalban a könyökeiddel, és tartsd magad lábujjaidon! A gyakorlat tulajdonképpen igen egyszerű, bár a kezdők néha beleesnek tartási hibákba, ezekről a későbbiekben írunk.

plank

Most inkább a plank hasizmokra gyakorolt hatásáról olvashatsz.

A plankben az a jó, hogy amennyiben el akarod kerülni, hogy elmozduljon csípőd, vagy feneked, kénytelen vagy hasizmaidat feszesen tartani a gyakorlat 10,20,45, vagy akár 60 másodperce alatt. Így válik ideális gyakorlattá a teljes hasizom edzésére. Ha pedig edzetté válik haránt hasizmod, akkor jobban bírod cipelni a bevásárlószatyrot (például). Az edzett egyenes hasizom garantálja azt a bizonyos hatos kockát a hasadon, míg a ferde hasizom segítségével szuper hajlékony lehetsz. Ezeket pedig mind-mind edzheted a plank segítségével!

Tasi Tibi, (Fotó:bodybuilding.com, FemCafe)

Go to top