Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Start 2018: ezzel szerezz erőt, kitartást, na meg feszes hasat és combokat egész évre

Figyelj! Ne kapkodj! Találd meg önmagad! És mindeközben légy szuper hajlékony, hogy könnyen, lazán elviseld a Rád háruló feladatokat 2018-ban is. Merthogy létezik egy olyan, jobb szó híján életmód program, amely nem gondokban gondolkodik, hanem megoldandó feladatokként tekint az élet mindennapi dolgaira. Ezekhez szuper gyakorlatokkal ad erőt testi és lelki szinten egyaránt. Érdemes néha gyakorolnod és akkor biztos Boldog Új Éved lesz!

A jóga könnyednek, légiesnek hat, és első pillantásra abból áll, hogy csak feküdni kell a földön, pihenni, egy oktató irányítása alatt mantrákat mormolni, és elképzelni dolgokat. Ez azonban nem így van: a jóga feladatai, ászanái, ahogy szanszkrit nyelven mondják, igen komolyan megdolgoztatják elméd mellett, tested is.

Első hallásra furának tűnhet, hogy a jógától erős, mondhatni acélos, na és persze szuper hajlékony leszel, ám, ha gyakorlod ez lesz az eredmény. Majd meglátod!

joga

A jógának több hatása is van, ezekről évezredeken át lehetne zengeni, mi most néhányat kiemelünk.

A jóga gyakorlataival például remekül lehet izzadni, azaz hőt termelni, ezáltal pedig eltávolítani a felgyülemlett méreganyagokat a szervezetből. Ezek a gerinccsavaró gyakorlatok aktiválják nyirokrendszered és masszírozzák belső szerveid, amely jobb vérellátást biztosít, ráadásul kifejezetten a mélyben, a zsigerekben lévő zsírszövet eltávolítására irányulnak. Igen: a jóga hatékony fogyókúrás „eszköz”.

Miután a jóga gyakorlása során felvett pózok alaposan átmozgatnak, gyorsul emésztésed, ehhez speciális, teljes tüdővel végzett légzés is társul. Ez pedig folyamatosan masszírozza a teljes hasüreget, ami szintén gyorsítja az emésztésed, és végeredményben a zsírégetés folyamatait szervezetedben.

A jógagyakorlatok az alakformálás fő letéteményesei. A sok nyújtás javuló testtartást eredményez, na meg szálkás, kidolgozott alkatot, bár a jógázóknak nem ez a fő céljuk, azért ne sértődj meg mindezen tényeket elfogadni!

Szerencsére a jógával remekül orvosolhatók a gerincproblémák, akár iskoláskorban, akár profi sportolóként, rehabilitáció céljára, így a mozgásra tervezett tested sokáig maradhat hajlékony, rugalmas, és ahogy a bölcselet is mondja: „oda visz, ahová Te akarod.”

Ha pedig mindez nem elég: a jóga a stresszoldás Szent Grálja, a befeszült nyak, váll, az álmatlanság, gyomorgörcsök, folyamatos idegesség oldója – ez lehet amolyan bónusz track a jóga örök lemezén.

Vagyis a jógával elképesztően sokat tehetsz mindennapi egészségedért, mindezt tudatosítva. Megint ide kívánkozik egy bölcselet: a jógával egészséges, szenvedésmentes, boldog és örömteli lehet életed! Próbáld ki, ha most keresel mozgásformát, de akkor is, ha sportolsz és keresel valami pluszt!

Tasi Tibi

Go to top