Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Kérlek, ne kezdd!

Mármint a fogyókúrát az Újév hajnalán. Tudom: sokan fogadkoznak (bizonyára környezetedben is), hogy most még betömöm a maradék karácsonyi mákos bejglit, eszem az újévi malacsültből, meg ott van még az a jó kis torta, amibe bele kellene harapni, de nem baj, itt az ÚJÉV, és majd akkortól jól lefogyom, és nem eszem a fenti cukros és egészségtelen dolgokat. Mi lenne, ha azt mondanám: ne fogyókúrában gondolkozz, hanem életmódváltásban.

Sok olyan olvasónk van természetesen, aki már túl van az életmódváltáson, vagy eleve egészségesen élt eddig is, sokat mozgott és odafigyelt arra, mit is eszik meg, így nekik talán nem kell életmódváltást emlegetnem, bár igaz: egy kicsit mindig lehet még jobban csinálni.

Aztán ott vannak azok is olvasóink (remélhetőleg egyre népesebb) táborában, akik talán jótanácsaink és ötleteink, írásaink hatására tényleg megmozdulnak (szó szerint), és életmódot váltanak. Ehhez pedig azt gondolják, hogy a január 1., a bűvös dátum, jó alkalom lehet. Most elsősorban hozzájuk, Hozzád fordulunk, és azt mondjuk: „Kérlek, ne kezdd!”

ujev

Merthogy a sokadjára megfogadott: „na, majd most lefogyok” – nos, az bizony a túl korai feladás rémével fenyeget, különösen, ha újévi fogadalmakról van szó, amitől ugye illik január 3-án, 4-én… eltérni.

Mit szólnál, ha azt mondanám: márpedig bűnös étel nincs. Így ha tényleg életmódváltáson gondolkodsz, akkor tekints így a finom falatokra. Megvan? Akkor jöhet a következő lépés: a mértéktartás! Mostantól edd meg mindennek a felét, a másik felét meg ne!

Ha ez is megvan, akkor lehet kicsit finomítani. Legyen életed egyik fő értelme mostantól, hogy felkutatod az egészséges, cukormentes ételeket, olyanokat, amelyek finomak, mégis támogatják fogyásod…ja pardon: életmódváltásod!

Ha megtaláltad, kezdd el felépíteni új étrended, és ne szabj ki magad elé olyan célt, hogy x idő alatt lefogyok y kg-t! Így lesz ugyanis mindennapi életed része az új étrend, méghozzá úgy, hogy nem nyom a súlyleadás tervének terhe.

Lássuk, mi van még?

Mozgás – kezdj gondolkodni, mi lenne a számodra az ideális mozgásforma? Tippek garmadáját találod itt a train4gain.hu-n. Nem kell spéci edzőcucc, meg nagy terv, hová, melyik edzőterembe, vagy sportpályára mész le, egyelőre legyen elég, hogy kiválasztod a megfelelő mozgásformát. Ha bekattant, kezdd el, meglátod az étkezéssel együtt ez is mindennapi életed részévé válik, és ehhez szintén nem kell a január 1.

Innentől már nem lesz kérdés, mit és mennyit eszel, meg hogy, mit nem szabad. Ha ki akarsz törni túlsúlyod szorításából, akkor kövesd a fenti lépéseket! Csak nyugodtan, ne kapkodj, hadd menjen a maga útján! B.Ú.É.K!

Tasi Tibi

Go to top