Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

A „tonnányi” zsírégetés biztos módja!

Aki ezt csinálja rendszeresen, az bizony igencsak szálkás lesz, hiszen turbón égeti a kalóriát, ráadásul jelentősen javítja szervezete oxigénfelvételét, amely az edzés vége után is életben tartja a zsírégető folyamatokat. Több tiszta izomtömeg, javuló kondi heti 3x30 perc – ezek a sprint kulcsszavai.

Sokakat felpörget, mások az edzés kellemetlenebb, szenvedősebb részének tartják a kardióedzések egyik formáját, a sprintet, ám tény, ami tény: a futás eme változata hatványozottabban égeti a zsírt és zabálja a kalóriát, mint a „sima” kardiózás.

Megvan a maga szépsége a kilométereken és hosszú (fél)órákon át végzett egyenletes tempójú futásnak, nem is cél, hogy éket verjünk ezen mozgás, és a sprintelés közé, ám a rövid idő alatti, megagyors zsírégetésre vágyóknak a sprint lehet az egyik ideális mozgásforma.

sprint

A futással foglalkozó szakemberek heti 3-szor 30 percnyi sprintet ajánlanak (közte 1 nap pihenő!), ami garantáltan megemeli szervezeted oxigénfelvételét, ez pedig arra garancia, hogy edzés után is folytatódik a zsírégetés.

A sprint rugalmassá, szikár alkatúvá tesz, kiváló kiegészítője, sőt egyesek szerint alternatívája a termi edzésnek. Érdemes egy kényelmes 50-60 méteres távval kezdeni, majd fokozatosan emelni a métereket. Persze itt se feledd: sprint előtt alapos bemelegítés, utána alapos lenyújtás – ne hagyd ki légyszi!

Tasi Tibi

Go to top