Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Kiváló mozgásforma az őszi hónapokra

Minden izmod alaposan megdolgoztathatod ezzel a mozgásformával, ha az őszi-téli hónapokban nem tudsz a szabadban mozogni és szívesen mennél edzőterembe. A nyújtó és erősítő mozdulatok a mélyen fekvő izmaidat dolgoztatják meg, javítják alakodat, tartásodat, légies és könnyed leszel. A mozgásokat ma már gépekkel is segítik.

A pilates több mint száz éve létezik, Magyarországon néhány évtizede szakít egyre nagyobb szeletet a „mozgáspiac” tortájából. Joseph Hubertus Pilates nevét mindenképpen illik megemlítenünk, aki érdekes módon nem hazájában, Németországban, vagy Európában, hanem Amerikában futott be alakformáló módszerével, bár érdemes lenne egyfajta életmód programként emlegetnünk a pilatest.

Kétségtelen viszont, hogy a pilates lényege és népszerűsége inkább az alakformálás irányába viszi el a mozgásforma gondolatiságát, a tornagyakorlatok azonban nemcsak alakodra, hanem izmaid és ízületeid állóképességének megnövekedésére is, valamint regenerációd gyorsulására is hatnak.

pilates

A pilates a helyes légzésre helyez nagy hangsúlyt, de alapelvei a különféle testtájak (nyak – és fej, vállak, mellkas, medence) gyakorlás közbeni helyzete is.

A pilates ideális választás olyanoknak, akik soha nem sportoltak, korábban sérülés, betegség érte őket, vagy épp gyermekvállalás után mozognának.

Ha a rendszeresen gyakorlod a pilatest, akkor erős, szálkás izmaid, csinos és feszes popsik, szép has biztosan garantált.

A pilatesről úgy tartják, hogy egyfajta átmenet a keleti mozgáskultúra (például jóga) és a nyugati dinamikus sportok között.

Tasi Tibi

Go to top