Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

A mellizom-fejlesztés királya

Az egyik leghatékonyabb gyakorlat a mellizmok edzésére, amellyel erőteljes hatást lehet elérni. A mellizmok mellett dolgoztat több más izomcsoportot is, nem kell hozzá más, mint egy vízszintes pad, egy masszív rúd megpakolva súlyokkal és indulhat is a móka. Ugye már Te is kitaláltad, melyik gyakorlatról van szó?

A fekvenyomás vízszintes padon a legkedveltebb és - ne hallgassuk el – az egyik leghatékonyabb eszköz is a mellizmok fejlesztésére. A tricepszet, a vállat és a hátizmokat is alaposan megdolgoztathatod a gyakorlattal, ha pedig szélesebbre veszed a fogást a rúdon, akkor erőteljesebb hatást érhetsz el.

A vízszintes padon történő fekvenyomásnál fogd a rudat vállszélesnél valamivel szélesebben, mindig engedd mellkasig, így a teljes mozgástartományban tudsz dolgozni. Felkarod a törzsedtől kifelé mozogjon (oldalirányban), karjaidat lassan hajlítsd be, így ereszd lefelé a rudat!

A fekvenyomás vízszintes padon a mellkasi izmok, és a fent felsoroltak mellett alaposan dolgoztatja deltaizmaidat is.

fekvenyom

Jó tipp a gyakorlathoz, hogy lélegezz kinyomáskor kilégzés, leeresztéskor belégzés, ne tartsd vissza a lélegzetvételt! Ne homoríts hátaddal! Meglátod: a szabályos kivitelezés meghozza az eredményt!

A fekvenyomás vízszintes padon egyébként gépen végezhető fekvenyomással, vagy kézisúlyzóval végzett módon is helyettesíthető.

Tasi Tibi

Go to top