Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Betegséget jelenthet az edzés utáni testszag

Egy kemény edzés után tudjuk, hogy hol és mi okoz kellemetlen szagokat. Bizonyos szagproblémák ugyanakkor komolyabb gondra is utalhatnak. Cukorbetegség, gombás fertőzés, sőt húgyúti fertőzés is állhat a háttérben.

A gyümölcsös lehelet cukorbetegségre utalhat – erről ír a házipatika.com. Ez olyan tünet, amelyet lehet, hogy először nem is mi veszünk észre, hanem valaki más figyelmeztet rá. Ha ezzel együtt fokozott kimerültséget, megmagyarázhatatlan fogyást, homályos látást is tapasztalunk, kiszárad a szánk, és gyakran kell vizelnünk, vizsgáltassuk ki magunkat. Lehet ugyanis, hogy sürgős orvosi segítségre lesz szükségünk.

edzsutn

Ha a lábszaggal együtt azt tapasztaljuk, hogy a lábfej bőre viszket, kiszáradt, és hámlik a talpon vagy a lábujjak körül, kivörösödött, sebes, esetleg hólyagos, akkor könnyen lehet, hogy elkaptunk valamilyen gombás fertőzést. Ezt pedig sürgősen kezelni kell, nemcsak, mert kellemetlen, hanem azért is, mert ha megvakarjuk, és utána más testrészeinkhez érünk, továbbterjeszthetjük a fertőzést. Természetesen nemcsak magunkon, hanem másokra is.

Ha vizeletünk maró, csípős vagy vegyszerre emlékeztető, kellemetlenül ammóniás, kesernyés szagú, akkor szinte biztos, hogy felfáztunk vagy valamilyen húgyúti fertőzést kaptunk el. Ez egyébként a nőknél gyakoribb.

Tasi Tibi

Go to top