Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Új táncos kardióedzés hódít!

Új táncos edzésforma hódít a nagyvilágban, amely hatékony zsírégető, jó kis kardióval tarkított mozgásvilágot vihet életedbe. Sokan hasonlítják a zumbához, de vannak különbségek is. A bemelegítést és edzés végi nyújtást nem számítva 45-60 perces intenzív táncra készülj, ha kipróbálod: a sh'bam – ot.

Hogy megismerd a sh'bam-ot elengedhetetlen, hogy összehasonlítsuk a zumbával, amely gyorsan elterjedt és népszerű lett a világban, így jó alap arra, hogy ezt az új mozgásformát is gyorsan megismerd, netán megkedveld.

Mindkét mozgás olyan kardió alapú edzés, amelyet forró hangulatú zenékkel támasztanak alá, ám míg a zumba alapvetően latin zenékre komponált, addig a sh'bam klubzenét, hip-hop-ot és modern slágereket vegyít. Az új edzésforma egy rövid bemelegítéssel startol, ezt követi egy 45-60 perces táncedzés, végül jön egy kis nyújtás.

Ha jól csinálod, és figyelsz az instruktorokra, akár 500 kalóriát is elégethetsz az intenzív edzés során! Amely mindig örömteli, köszönhetően a mókás ritmusoknak.

shbam

Ahogy a zumba esetén, úgy a sh’bam-nál is szükséges egy magasan képzett oktató, aki majdhogynem táncfilmeken nőtt fel, majd elvégezte a szükséges képzéseket. A sh’bam oktatóknak a latin ritmusok mellett alaposan bele kell ásniuk magukat a mai zenékbe, akár egy-egy nemzet zenekultúrájába is, hogy igazán jó edzésprogramot tudjanak összerakni, ami még alaposabb felkészülést igényel, így nehéz ilyen oktatóvá válni.

A sh’bam két fontos kulcsszava: a megközelíthetőség és a nyilvánosság. Sok olyan ország van ugyanis, ahol nem hallgatnak latin zenét, ami zumba szempontjából hátrány, viszont a sh’bam áthidalja ezt a kulturális szakadékot, hiszen sok műfajt vegyít, ami, ha úgy tetszik globális(an elérhető) és az egyes népekhez közelebb álló zenékből áll.

Persze a zumba ma ismertebb mozgásforma, hiszen nagy nyilvánosságot kapott az utóbbi években, ám a sh’bam is egyre szélesebb utat tör magának, és nincs már messze az az idő, amikor világhódító útjára indul ez a kedves kis táncedzésforma.

Mindenesetre ők ketten, zumba és kisöccse, a sh’bam jól megfér majd egymás mellett, akár mindkettőt végezheted párhuzamosan, ezzel is változatossá téve mindennapi edzésed.

Tasi Tibi

Go to top