Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Profin nyomod? Akkor végezd el ízületeid olajcseréjét!

Sok (főleg profi) sportoló küzd ízületi fájdalmakkal, hiszen a sportolással együttjár a sérülés veszélye is, ráadásul a profi, napi több órát igénybe vevő edzések alapból is igénybe veszik, koptatják ízületeid! Ez pedig fájdalommal jár, ám a tabletták helyett van megoldás. Ez nem más, mint egy olyan anyag, amit nem feltétlenül fájdalomcsillapítóként ismersz!

Hatékonyan enyhíthető a sportolók kopásos ízületi fájdalma a szépségiparból már jól ismert hiarulonsavval. Ezt a kiváló hatású anyagot főleg a térd fájdalma esetén alkalmazzák, de elviekben használható más testrészen, például a könyök – esetleg a váll ízületeinek hatékony fájdalomcsillapítására is.

A fiatalabb sportolóknál jellemzően sérülés, esetleg valamilyen gyulladás következményeként alakul ki ízületi fájdalom, míg 40 éves kor felett már az ízületek kopása, elhasználódása okoz problémát. Mindezt az ízületi porcok elvékonyodása okozza, a porc ugyanis egyfajta „szivacsbélés” csontjaid között, ha pedig mindez elvékonyodik, akkor a csontok elkezdik dörzsölni ízületeid szélét, amely fájdalommal jár, hiszen ez egy idegvégződésekkel bőven ellátott terület.

Az ízületi kopás kezdő tünetei közé tartoznak a reggeli, vagy sport hatására jelentkező fájdalom, merevség, ami rövid időn belül oldódik.

Sajnálatos módon a porc sejtjei folyamatosan fogynak, mert nem tudnak osztódni. Vagyis a reklámokban szereplő porcerősítő szerek (a glükozamin és a kondroitin-szulfát) nem képesek porcot képezni, inkább a meglevő porcsejteket erősítik. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek a szerek ne lennének jók, hiszen a meglévő porcsejtek erősítése is nagyon-nagyon fontos.

terd

Ha sportolóként kopásos tüneteid vannak, akkor mindenképpen érdemes edzésprogramod átalakítása és szakértő segítség, ugyanis a maradék porcállományod mindenképpen meg kellene tartani, másrészt a kialakult fájdalmat csillapítani.

Hatékony segítség a hiarulonsav, amely megolajozza ízületeid. A természetes molekula tulajdonképpen keni az ízületet, ezáltal csökken a belső súrlódás, vagyis végeredményben a fájdalom. Egy hialuronsavas injekció azzal ér fel, mintha olajat cserélnének autódban, ja bocs… térdedben.

A kezelés 1-3 injekcióból áll és nem fájdalmas, leszámítva a tűszúrást, a hatás pedig lenyűgöző. A kúra végétől számított 6-8 hónapig fájdalommentesen folytatható állapotod szerint módosított edzésprogramod, vagyis a sportról nem kell lemondanod. Ilyen eredmény főleg az enyhe és középsúlyos ízületi kopásoknál érhető el, de súlyosabb esetben is segíthet, olyan fél évig, jelentős fájdalom csökkenés érhető el utóbbi esetben is.

Tasi Tibi

Go to top