Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

A kerek popsi legtökéletesebb gyakorlata

Egy amerikai kutatás szerint a kerek popsi leghatékonyabb gyakorlata a kitörés. A kis-, közép-, és nagy farizmok egyaránt hatékony edzését érheted el vele, illetve a combhajlító izmod is alaposan megdolgoztathatod. A tökéletes popsi mellett tökéletes lábat is eredményez a kitörés, amelynek számos verziója van. Mi ezúttal mutatunk kettőt.

Farcombgyakorlat

 

A testtartásod, az izomzatod és a kondid is javíthatod a kitörés gyakorlatának segítségével, amely egyszerűnek látszik ugyan, de mégsem könnyű jól csinálni. Így kezdetben ne a nagy ismétlésszámok elvégzése lebegjen szemed előtt, hanem inkább a megfelelő technika. Ha pedig mindezt elsajátítottad, akkor íme két gyakorlat a kerek popsiért.

1.     A kereten lévő rúd végére tegyél 2-2 db 1,5 kg-os súlyt. Állj be a kitörés alapállásába, vedd nyakadba a rudat és végezz lábhajlítást egyik, majd másik lábbal. Végezz belőle 4x15-t!

2.     A kiinduló helyzet: csípőszéles terpesz. Vegyél a kezedbe egy 4 kg-os kézisúlyt. Emeld oldalra a karodat, vállad és a könyököd legyen egy síkban. Így lépj a kitörés helyzetébe, de figyelj, hogy a térded ne legyen előrébb a bokádnál. Ha visszaléptél, zárd össze a karodat! Mindkét lábbal végezz 2x15-t!

Tasi Tibi

Go to top