Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Kapcsolj nagyobb sebességre életed hizlaló időszakaiban!

Egy felmérés szerint egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhamérete felnőtté válása után. Kiderítették azt is, melyek azok az életszakaszok, amelyek a leginkább hizlalnak. Mutatjuk, mert ha ennek tudatában vagy, akkor nagyobb körültekintéssel tudod megtervezni sporttáplálkozásod és „leghizlalóbb” időszakaidban intenzívebb edzésbe foghatsz.

Kutatók szerint a nők leginkább akkor hajlamosak hízni, amikor összeköltöznek párjukkal. A házasság első időszaka és a gyermekvállalás ideje is hizlaló tényező, míg az esküvő környéke és a szakítás utáni időszak hozza a legjobb formát.

ruhameret

A fentieket támasztják alá a felmérések is. A nők és a férfiak is nem sokkal a 30. életévük betöltése előtt a leginkább elégedettek testükkel, míg legkevésbé a 30-as éveik végén, ez pedig önbizalomhiányhoz vezet, főleg akkor, ha kinyitják a szekrényt, és meglátják mennyi ruha van, ami már nem megy fel rájuk. A megkérdezettek 61%-ának vannak túl kicsi ruhái, számokban ez átlag 16 ruhadarabot jelent. Persze életünk során kisebb-nagyobb súlyingadozások vannak, ami természetes, ám a szélsőségek kiegyensúlyozott életmóddal, vagyis megfelelő táplálkozással és természetesen mindennapi sporttal eltüntethetők.

Tasi Tibi

Go to top