Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Köredzés orosz módra

Intenzív köredzés végezhető kettlebellel. A lentebb olvasható hatékony gyakorlatokkal kombóban kaphatod a zsírégetés-szálkásítás kettősét, ráadásul nem is kell unalomba süllyedned.

 

Az orosz találmány, a kettlebell ma már úton-útszélen minden edzőteremben van, vagy: ha már elsajátítottad a gyakorlatok helyes végzését, akkor otthonra is beszerezheted magadnak. A kettlebell annyival több egy sima súlyzónál, hogy intenzívebben dolgoztatja csuklód, könyököd, vállad, hátad és derekad, meg mindent, amit az izom kategóriába sorolsz.

joKettlebellkoredzes

Az is igaz, hogy kicsit erősebb figyelmet kíván a gyakorlatok végzése, nehogy sérülés legyen belőle. Ugyanis például egy swing (lendítés) nagyobb terhet ró például a derekadra és combodra, aminek okát az eszköz fogantyús kialakításában kell keresni.

A köredzés esetén – az előzőek miatt is – érdemes 1-1 ismétlésszámmal kezdened, csakhogy szokd, és utána emelned. Egy-egy kör között tarts úgy 50-60 mp szünetet.

A zsírégető edzést kezdd egy lendítéssel, folytasd szakítással, majd elől guggoló gyakorlattal (ezt két kettlebellel), majd elől guggolás fej fölé nyomással folytasd (szintén két eszközzel). Ez egy kör, pihenés, majd ismételd! Nagyon hasít!

Tasi Tibi

Go to top