Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Sportos szállodák, aktív pihenés – sportolj a vakáció közben is!

Manapság egyre többen választják az aktív pihenést, jól megszokott és megszeretett sportjukat akkor is szeretnék művelni, ha elutaznak. Ezt a trendet szerencsére felismerték a hazai szállodák is, és míg néhány éve egy konditerem volt az alap, ma már az is elvárás, hogy sportágak széles köre legyen elérhető egy-egy szállodában, amely lelazulásként wellness, spa és relax csomagok széles választékát nyújtja. A sport és wellness pedig igazi élménnyé teheti vakációdat. Összeszedtünk néhány sportágat, amit a magyarországi szállodákban biztos megtalálsz.

A szállodaszövetség adatai szerint Magyarország legtöbb sportolási lehetőséget kínáló szállodájában 30 féle sportágat lehet kipróbálni, ebből is látszik milyen nagy igény van a mozgásra a vakáció idején. (Ez a hotel egyébként Debrecenben található.)

Szinte minden szálloda rendelkezik konditeremmel, amelyben a jól ismert erősítő gépek mellett különféle foglalkozásokat is tartanak. Egy szuper Pilates torna, amely segít izmaid feszessé tételében és a karcsúság megőrzésében, remek választás a hotelben töltött napok alatt. Pár nap és elsajátíthatsz néhány gyakorlatot, amelyeket hazatérve is művelhetsz.

aktívpihenés4

Ha egy hotel wellness és/vagy fürdő részleggel is rendelkezik, kár lenne kihagynod egy jó kis aquafitnesz órát, vagy társait (pl. aquaspinning, vízi torna). A vízben végzett torna ugyanis feltölt energiával, a vizes közegben pedig megtapasztalhatod a „súlytalanságban” végzett mozgás, ízületeidet kímélő előnyeit.

Aktívpihenés1 aquaspin

Egy tekecsarnok, vagy bowling pálya, esetleg fallabda terem, vagy teniszpálya nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget biztosít az egész családnak, de van olyan hotel, amelyben akár judozni, vagy kialakított futófolyosón futni is tudsz. Ha pedig jóra vált az idő, irány a friss levegő, bérelhetsz bringát, sőt akár lovagolhatsz, lovagló órákon is részt vehetsz a szálloda szervezésében, Magyarországon már ilyen lehetőség is van.

aktívpihenés3hotel

Ezek mellett még rengeteg sportág kipróbálható a hazai szállodákban, sőt vannak kifejezetten sportcsomagok és sporthotelek is, hiszen a sport ma már ágazattá kezd válni hazánkban, amit a turisztikai szereplők is felismertek, így igazi sportos vakációt varázsolhatsz magadnak és családodnak évszaktól függetlenül az év bármely szakában. Mindehhez nézz szét a neten, biztos találsz megfelelő sportágat és hozzá szállodát is!

Tasi Tibi

Go to top